ΚΡΗΤΗ

Ρέθυμνο: Ιδρύεται Πολυτεχνική σχολή 5ετούς φοίτησηςΤο τμήμα Μηχανικών Μουσικής Ακουστικής και Τεχνολογίας θα παραμείνει στο Ρέθυμνο και θα αναβαθμιστεί σε τμήμα πενταετούς φοίτησης, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας στη χθεσινή συνάντηση με εκπροσώους φορέων Ρεθύμνου,παρουσία και του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού και του Βουλευτή Γιάννη Κεφαλογιάννη .

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στους θεσμικούς ο υπουργός Παιδείας το νέο πανεπιστήμιο που θα προκύψει από την πανεπιστημιοποίηση του ΤΕΙ Κρήτης θα έχει έδρα το Ηράκλειο και τμήματα σε όλη την Κρήτη.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Για τον νομό Ρεθύμνου, ωστόσο, δεν προβλέπεται τίποτα καινούριο.

Συγκεκριμένα, όπως ενημέρωσε ο υπουργός Παιδείας, το τμήμα Μηχανικών Μουσικής Ακουστικής και Τεχνολογίας θα παραμείνει στο Ρέθυμνο και θα αναβαθμιστεί σε τμήμα πενταετούς φοίτησης, ενώ ο Κώστας Γαβρόγλου αναφέρθηκε και στην αναβάθμιση και στήριξη από πλευράς λειτουργίας του Κέντρου Φυσικής Πλάσματος και Λέιζερ (HIPER).

swell adv 2021

Παρά τα αιτήματα των θεσμικών για τη λειτουργία μιας επιπλέον σχολής του νέου πανεπιστημίου στον νομό Ρεθύμνου, κάτι τέτοιο δεν βρίσκεται στον σχεδιασμό του υπουργείου, όπως ανέφερε ο κ. Γαβρόγλου, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο στο πλαίσιο του διαλόγου που, όπως ειπώθηκε, είναι σε εξέλιξη.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Σε ότι αφορά το πανεπιστήμιο Κρήτης ο υπουργός φαίνεται πως διαβεβαίωσε για τη δημιουργία του τμήματος τουρισμού, ωστόσο εκφράστηκαν αντιδράσεις από τους φορείς του νομού όταν πληροφορήθηκαν ότι η σχολή διοίκησης του ΤΕΙ Κρήτης θα αναβαθμιστεί σε σχολή διοίκησης και τουρισμού. Ωστόσο ο υπουργός εξήγησε ότι η σχολή αυτή υπάρχει και δεν μπορεί να καταργηθεί.

Τέλος ο κ. Γαβρόγλου εμφανίστηκε θετικός στη χρηματοδότηση από πλευράς υπουργείου της κατασκευής των φοιτητικών εστιών σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο, καθώς και για την κατασκευή του νέου διοικητηρίου στην πανεπιστημιούπολη Γάλλου.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button