ΚΡΗΤΗ

Ρέθυμνο: Ανάδειξη μονοπατιών και αναρριχητικών πεδίωνΣτην ανάδειξη μονοπατιών και κατασκευή αναρριχητικών πεδίων με στόχο την ανάδειξη του φυσικού πλούτου και τη στήριξη του εναλλακτικού τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αγίου Βασιλείου, προχωράει η δημοτική αρχή.

Πρόκειται για έργο που ξεκινάει τις επόμενες ημέρες και αναδεικνύει τον σπάνιο φυσικό πλούτο του Δήμου Αγίου Βασιλείου, συμβάλλοντας παράλληλα στην ενίσχυση του εναλλακτικού τουρισμού, τομείς που σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιάννη Ταταράκη, «αποτελούν βασικούς πυλώνες της αναπτυξιακής μας στρατηγικής και της τουριστικής μας πολιτικής».

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Οι εργασίες που προβλέπονται αφορούν εργασίες καθαρισμού, προμήθεια και τοποθέτηση υλικού εξοπλισμού για τη διαμόρφωση μονοπατιού μήκους 870 μέτρων στη θέση «Κέντρος» της τοπικής κοινότητας Κρύας Βρύσης, ξύλινα προστατευτικά κάγκελα μήκους 200 μ, κατασκευή αναβαθμίδων από ξύλο και πέτρα της περιοχής.

Παράλληλα, θα υπάρξει προμήθεια και εγκατάσταση αναρριχητικού εξοπλισμού για την δημιουργία αναρριχητικού πεδίου στην θέση «Κέντρος» της κοινότητας Κρύας Βρύσης και στην θέση «Παλίγκρεμος» του οικισμού Πλακιά.

swell adv 2021

Ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου δήλωσε σχετικά με την ανάδειξη των μονοπατιών και την κατασκευή αναρριχητών πεδίων: «Η αειφόρος ανάπτυξη, η ανάδειξη του σπάνιου φυσικού πλούτου του τόπου μας με ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος και με την ενίσχυση του εναλλακτικού τουρισμού, είναι πυλώνες της στρατηγικής της δημοτικής αρχής. Εκπονούμε συγκεκριμένες προτάσεις και κοστολογημένες μελέτες προκειμένου να αναζητήσουμε την χρηματοδότηση τους».

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το συγκεκριμένο έργο χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας Κρήτης. Θα ακολουθήσουν οι εργασίες για την ανάδειξη τεσσάρων ακόμα μονοπατιών, τόσο στην Δημοτική Ενότητα Λάμπης όσο και στην Δημοτική Ενότητα Φοίνικα, που θα συμβάλουν στην ισόρροπη και βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Η αρχή έγινε από την περιοχή του Κέντρους, του μεγαλύτερου όγκου του δήμου, με τις δικές του αναπτυξιακές δυνατότητες, με το ξεχωριστό φυσικό περιβάλλον, τα φιλόξενα χωριά με τα αγνά προϊόντα και την πλούσια παράδοση που μπορούν να προσφέρουν στους επισκέπτες αξέχαστες εμπειρίες».


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button