ΚΡΗΤΗ

Ρέθυμνο: 15 εκ. ευρώ για την αποκατάσταση του οδικού του δικτύου

Στην αποκατάσταση των σοβαρών και εκτεταμένων καταστροφών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στις 24 και 25 Φεβρουαρίου 2019 στο δημοτικό οδικό δίκτυο του Δήμου Ρεθύμνης, προχωρά το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με πρόταση του Υπουργού, κ. Κώστα Καραμανλή προς το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων ενεργειών για την κάλυψη του αιτήματος χρηματοδότησης του Δήμου Ρεθύμνου, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προτείνει την ένταξη στο ΠΔΕ στη ΣΑΕ 871 του ενάριθμου έργου με τίτλο: «Αντιμετώπιση βλαβών που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στις 24 και 25 Φεβρουαρίου 2019 στο δημοτικό οδικό δίκτυο Δήμου Ρεθύμνης», το οποίο εμπεριέχει τα παρακάτω υπο έργα:

caffeine adv 2021
  • Υποέργο 1 (προϋπολογισμός6.846.000 ευρώ): Αντιμετώπιση βλαβών που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στις 24 και 25 Φεβρουαρίου 2019, στο Δημοτικό Οδικό Δίκτυο της Δημοτικής Ενότητας Αρκαδίου, Δήμου Ρεθύμνης. Οι παρεμβάσεις αφορούν κυρίως την αποκατάσταση των καταστροφών που έγιναν στη Γέφυρα Σταυρωμένου, στη θέση Ν. Μαγνησία, στην παραλία Σκαλέτα, στην οδό Παγκαλοχώρι – Λούτρα – Πηγή και στον οικισμό Πηγή.
  • Υποέργο 2 (προϋπολογισμός 2.585.000 ευρώ): Αντιμετώπιση βλαβών που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στις 24 και 25 Φεβρουαρίου 2019, στο Δημοτικό Οδικό Δίκτυο της Δημοτικής ΕνότηταςΝικηφόρου Φωκά Δήμου Ρεθύμνης. Οι παρεμβάσεις αφορούν κυρίως την αποκατάσταση των καταστροφών που έγιναν στην Κοινότητα Μαλακίων, στο Κάτω Βαλσαμόνερο και στον Καλονύκτη.
  • Υποέργο 3 (προϋπολογισμός 2.121.000 ευρώ): Αντιμετώπιση βλαβών που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στις 24 και 25 Φεβρουαρίου 2019, στο Δημοτικό Οδικό Δίκτυο της Δημοτικής Ενότητας Λαππαίων, Δήμου Ρεθύμνης.Οι παρεμβάσεις αφορούν κυρίως την αποκατάσταση των καταστροφών που έγιναν στο Βελονάδος, στη Μαρουλού και στην Καρωτή.
  • Υποέργο 4 (προϋπολογισμός 3.382.000 ευρώ): Αντιμετώπιση βλαβών που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στις 24 και 25 Φεβρουαρίου 2019, στο Δημοτικό Οδικό Δίκτυο της Δημοτικής Ενότητας Ρεθύμνου, Δήμου Ρεθύμνης.Οι παρεμβάσεις αφορούν κυρίως την αποκατάσταση των καταστροφών που έγιναν στους οικισμούς : Σωματά, Κάστελο, Φωτεινού, Αμπελάκι, Καρέ, Γουδελιανά, Γενή, Μύρθιο, Ξηροχωριό και στη θέση Ποταμοί.
  • Υποέργο 5 (προϋπολογισμός 66.000 ευρώ) :Οι παρεμβάσεις αφορούν σε αποκαταστάσεις βλαβών σε δίκτυα ΟΚΩ που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της 24-25 Φεβρουαρίου 2019 στο οδικό δίκτυο των ανωτέρω οικισμών.

Αμέσως μετά την έγκριση της πρότασης από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεωνγια την ένταξη του έργου στη ΣΑΕ 871, ο Δήμος Ρεθύμνου θα είναι σε θέση να δημοπρατήσει τα παραπάνω υποέργα και να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση των ζημιών.

Σε  γραπτή του δήλωση, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης αναφέρει τα εξής: «Το περασμένο Φεβρουάριο, ο Δήμος Ρεθύμνης, όπως και ολόκληρη η Κρήτη, επλήγησαν από πρωτοφανούς έντασης καιρικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα σοβαρές και εκτεταμένες καταστροφές στο οδικό δίκτυο του Δήμου Ρεθύμνης. Από την πρώτη στιγμή, ήμασταν σε διαρκή επικοινωνία με το Δήμο Ρεθύμνου, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία παροχής των απαραίτητων συμπληρωματικών στοιχείων και διευκρινίσεων που απαιτήθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

neratzoulis neo

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό, κ. Κώστα Καραμανλή, ο οποίος αντιλήφθηκε την κρισιμότητα της κατάστασης. Τα έργα, ύψους 15.000.000 ευρώ θα αντιμετωπίσουν τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο οδικό δίκτυο σε 21 περιοχές του Δήμου. Συνεχίζουμε με γοργούς ρυθμούς την αποκατάσταση των ζημιών σε όλες τις περιοχές του νησιού, αποδεικνύοντας έμπρακτα πως η Κυβέρνηση αφουγκράζεται πλήρως τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας προσφέροντας ουσιαστικές λύσεις και διεξόδους».

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button