ΚΡΗΤΗ

Ρέθυμνο: Ιατρείο ψυχικής υγείας για παιδιά και εφήβους

Την έναρξη λειτουργίας Ιατρείου Παιδιών και Εφήβων το οποίο θα είναι αρωγός για την καλύτερη αντιμετώπιση των περιστατικών ψυχικής υγείας στο Ρέθυμνο, ανακοίνωσε το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου.Το Ιατρείο θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή κατόπιν ραντεβού.

Το ΚΨΥ έχει σημαντική παρουσία στο Νομό και έχει αναπτύξει κοινωνικές και ιατρικές υπηρεσίες με στόχο την υποστήριξη των πολιτών που χρήζουν ανάγκης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους.

caffeine adv2020b

Για το λόγο αυτό έχει δημιουργήσει Εξωτερικό Ψυχιατρικό Ιατρείο, Μονάδα Ψυχολογικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης, Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας σε συνεργασία με τα Κέντρα Υγείας του Ρεθύμνου, Κοινωνική Υπηρεσία, Πρόγραμμα κατ’ οίκον επισκέψεων για τη πόλη του Ρεθύμνου, Συμβουλευτικό Σταθμό, Δίκτυο Εθελοντών, Ομάδες υποστήριξης και ψυχοεκπαιδευτικά σεμινάρια οικογενειών που ένα μέλος τους έχει ψυχική ασθένεια.

Παράλληλα διατηρεί προγράμματα ομαδικής ψυχοθεραπείας, Κοινωνική Λέσχη με πρόγραμμα αυτοβοήθειας για άτομα με ψυχική ασθένεια, έχει δημιουργήσει Σύλλογο Οικογενειών Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου ενώ στις υπηρεσίες του συμπεριλαμβάνονται διαλέξεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης γύρω από θέματα ψυχικής υγείας, παρεμβάσεις πρόληψης στην κοινότητα και ειδικές παρεμβάσεις στα σχολεία για ενημέρωση σε θέματα ψυχικής υγείας και εφηβείας καθώς και εκδηλώσεις που σκοπό έχουν τον αποστιγματισμό της ψυχικής νόσου.

neratzoulis neo

Το ΚΨΥ Ρεθύμνου, συνεργάζεται με Φορείς, όπως το Πανεπιστήμιο, η Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και άλλες δομές και υπηρεσίες ψυχικής υγείας (Ψυχιατρική Κλινική Γενικού Νοσοκομείου, Ξενώνας, Κέντρο Πρόληψης, ΟΚΑΝΑ κτλ.). Παράλληλα, εφαρμόζει προγράμματα πρακτικής άσκησης φοιτητών (Τμήμα Ψυχολογίας, Τμήμα Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης, Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας ΤΕΙ Ηρακλείου). Επίσης υλοποιεί ερευνητικά προγράμματα που αφορούν θέματα Ψυχικής Υγείας.

Για πληροφορίες σχετικά με το Ιατρείο Παιδιών και Εφήβων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται καθημερινά στα τηλέφωνα 28310 20799 και 28310 20979.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button