ΚΡΗΤΗ

Ράμπα πρόσβασης ΑΜΕΑ σε παραλία της Ιεράπετρας

Σε μια σημαντική παρέμβαση με στόχο την υποστήριξη και την βελτίωση της ποιότητας ζωής συνανθρώπων μας με αναπηρίες προχώρησε ο Δήμος Ιεράπετρας, εγκαθιστώντας σε κεντρική παραλία της πόλης τον ειδικό μηχανισμό seatrack, που εξασφαλίζει εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα στα άτομα με αναπηρίες.

Πρόκειται για ένα μηχανισμό που αποτελεί εφεύρεση ομάδας ερευνητών του Πανεπιστημίου Πατρών που μάλιστα το 2013 κέρδισε το Α βραβείο καινοτομίας. Το σύστημα είναι ενεργειακά αυτόνομο, αφού λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια, δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη του να το χειρίζεται μέσω του αδιάβροχου τηλεχειριστηρίου που διαθέτει και επιτρέπει σε άτομα ΑΜΕΑ να εισέλθουν από την παραλία στη θάλασσα και κατόπιν να επιστρέψουν πάλι στην παραλία χωρίς να χρειάζεται η βοήθεια συνοδών.

caffeine adv2020b

Είναι γεγονός ότι είναι το πρώτο που τοποθετείται σε παραλία της Κρήτης και απευθύνεται σε διαφορετικές περιπτώσεις χρηστών, δίνοντας τη δυνατότητα έτσι σε ανθρώπους με μειωμένη κινητικότητα να μπορούν με ευκολία να απολαμβάνουν το μπάνιο τους.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, ο οποίος και παρακολούθησε τις εργασίες εγκατάστασης, η στήριξη των ατόμων με αναπηρία πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα. Στην εποχή μας η αναζήτηση σύγχρονων λύσεων με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των πολιτών και παράλληλα την αναβάθμιση των υποδομών είναι απαραίτητη. Στο πλαίσιο αυτό η εγκατάσταση του πρωτοποριακού αυτού ειδικού συστήματος σε κεντρική παραλία της Ιεράπετρας πρόκειται να βοηθήσει και να ανακουφίσει τόσο συναθρώπους μας με κινητικά προβλήματα όσο και επισκέπτες του δήμου μας.

neratzoulis neo

Άλλωστε ως γνωστόν η Ιεράπετρα είναι μια πόλη αρκετά προσιτή σε άτομα ΑΜΕΑ, οπότε η συγκεκριμένη εφαρμογή αναμένεται να την κάνει ακόμα πιο προσιτή, εξασφαλίζοντας πρόσβαση και στις θάλασσές της, καταλήγει το δελτίο τύπου του Δήμου Ιεράπετρας.

Ανατολή

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button