ΚΡΗΤΗ

Προχωρά η επένδυση της «Mirum» στην Ελούντα

Το «πράσινο φως» σε δύο τουριστικές επενδύσεις προκειμένου αυτές να ενταχθούν στις Διαδικασίες Στρατηγικών Επενδύσεων του νόμου Fast Track άναψε την περασμένη εβδομάδα η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ). Πρόκειται για την επένδυση της κοινοπραξίας MIRUM HELLAS στην Κρήτη και την επένδυση της RSR (ΑΡ ΕΣ ΑΡ ΗΓΚΛ ΡΙΖΟΡΤ ΕΥΒΟΙΑ Μ.Ε.Π.Ε.) στην Εύβοια.

Σε ότι αφορά την επένδυση της MIRUM HELLAS η οποία αφορούσε έξι ξεχωριστές αυτοτελείς ενότητες – περιοχές, όλες στον νομό Λασιθίου, η ΔΕΣΕ ενέκρινε τη μία εξ αυτών η οποία αφορά και τον μεγαλύτερο όγκο των εργασιών, το φυσικό και το οικονομικό αντικείμενο αλλά και τις θέσεις απασχόλησης που θα δημιουργηθούν.

Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη επένδυση αρχικού προϋπολογισμού 408 εκατ. ευρώ προβλέπει τη δημιουργία 380 κατοικιών, τριών 5άστερων ξενοδοχείων, και άλλων υποδομών όπως μαρίνας, καταστημάτων, υποδομών κοινής ωφέλειας, κέντρων ευεξίας, υποδομών εστίασης, αθλητικών κέντρων, πάρκων αναψυχής και λοιπών βοηθητικών υποδομών.

Σε ότι αφορά τη δεύτερη τουριστική επένδυση αυτή της “ΑΡ ΕΣ ΑΡ ΗΓΚΛ ΡΙΖΟΡΤ ΕΥΒΟΙΑ Μ.Ε.Π.Ε.” στον Δήμο Καρύστου του Ν. Ευβοίας, η απόφαση της ΔΕΣΕ ορίζει ότι δεν θα συνυπολογιστούν οι δασικές εκτάσεις στη συνολική έκταση. Η εν λόγω επένδυση είναι αρχικού ύψους 191 εκατ. ευρώ και αφορά στη δημιουργία 400 παραθεριστικών κατοικιών, διάφορα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, τουριστικό λιμένα, συνεδριακό κέντρο, κ.λπ.Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close