Δευτέρα, 14 Ιούν 2021
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΚΡΗΤΗΣτο πλευρό των ξενοδοχοϋπαλλήλων ο Δήμος Αγίου Νικολάου

Στο πλευρό των ξενοδοχοϋπαλλήλων ο Δήμος Αγίου Νικολάου

zuper adv 2021
kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
kingeight 2021a

Να στηριχθεί ο τουριστικός κλάδος, μετά το ισχυρό πλήγμα που δέχτηκε λόγω πανδημίας, ζήτησαν σήμερα από τον δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Aντώνη Ζερβό, ο πρόεδρος και η γραμματέας του Συνδέσμου ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Λασιθίου κ. Μιχάλης Γαρεφαλάκης, κ. Μαρία Μαρκάκη – Φαζού.

Μάλιστα, οι εκπρόσωποι του εν λόγω σωματείου, περιέγραψαν με μελανά χρώματα την κατάσταση που βιώνουν δεκάδες εργαζόμενοι στον κλάδο του τουρισμού, χαρακτηρίζοντας τα μέτρα που έως σήμερα έχουν ληφθεί ως ανεπαρκή!

mechanical adv 2021

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, μετά το πέρας της συνάντησης, μεταξύ άλλων τόνισε:

apostolakis adv 2

«Είναι γνωστό ότι ο Άγιος Νικόλαος, αποτελεί “μονοκαλλιέργεια” για τον  τουρισμό και τόσο η τάξη των ξενοδοχουπαλλήλων, όσο και των επιχειρηματιών ξενοδόχων και σίτισης, έχει πληγεί υπέρτατα, λόγω της πρωτοφανούς κρίσης παγκοσμίως.

Με αφορμή τα ζητήματα που μου ετέθησαν : (προστασία των θέσεων εργασίας για το 2021,εξειδίκευση μέτρων υγείας και ασφάλειας εργασίας στα ξενοδοχεία, έκπτωση ενοικίου πρώτης κατοικίας, πάγωμα δανειακών οφειλών και τραπεζικών απαιτήσεων, κάλυψη από τον κρατικό προυπολογισμό της ασφαλιστικής δαπάνης, καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους, για όσο διάστημα δεν απασχοληθούν από τους εργοδότες τους λόγω της αναστολής σύμβασης εργασίας τους),  υπήρξε η διαβεβαίωση ότι ο Δήμος θα σταθεί δίπλα σ΄ αυτές τις διεκδικήσεις τους.

Έχω την αίσθηση ότι θα υπάρξουν άμεσα λύσεις, ωστόσο εάν δεν δοθούν, προφανώς θα διεκδικήσουμε μαζί τους, για να μπορέσουμε την επόμενη χρονιά να σταθούμε όπως αρμόζει στους ξένους επισκέπτες μας.»

Σημειώνεται ότι οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου ξενοδοχουπαλλήλων έθεσαν στον κ. Ζερβό, το ζήτημα της ανυπαρξίας προεδρείου στον Σύνδεσμο Ξενοδόχων –  ένα θέμα που προκαλεί αρκετούς έως σήμερα κραδασμούς στον τουριστικό κλάδο – ενώ όπως ο ίδιος διαβεβαίωσε, σε επαφή που θα έχει τις επόμενες ημέρες, με εκπροσώπους του χώρου, θα αποκομίσει μια σαφή εικόνα για την πιθανή ενεργοποίηση του εν λόγω σωματείου.

zygos gif 2020b