ΚΡΗΤΗ

ΠΕΔ Κρήτης: Στη Σύνοδο της Ολομέλειας των Περιφερειών ο Γιάννης ΚουράκηςΗ Σύνοδος της Ολομέλειας της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Περιφερειών (ΕτΠ) πραγματοποιήθηκε από 12 έως 14 Οκτωβρίου 2020 στις Βρυξέλλες (υβριδική συνεδρίαση).

Ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης και Τακτικό Μέλος της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Περιφερειών κ. Γιάννης Κουράκης συμμετείχε στη σύνοδο μέσω τηλεδιάσκεψης.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Μέρκελ, φον ντερ Λάιεν και Τίμερμανς συμμετείχαν στη Σύνοδο

Στη σύνοδο η Καγκελάριος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κα Άνγκελα Μέρκελ παρουσίασε στα μέλη της ΕτΠ τις προτεραιότητες της γερμανικής Προεδρίας  της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του Covid-19 και συζήτησε με τα μέλη της Επιτροπής  για τον ρόλο της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης στην ανάκαμψη της Ευρώπης.

swell adv 2021

Οι σύνεδροι διατύπωσαν στην κα Μέρκελ την αποφασιστικότητα τους να διεκδικήσουν την οικοδόμηση μιας πιο ανθεκτικής, δημοκρατικής, βιώσιμης και ανθρώπινης Ευρώπης.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Επίσης στη Σύνοδο συμμετείχαν η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αλλά και ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Φρανς Τίμερμανς.

Στην παρέμβασή της η κα φον ντερ Λάιεν αναφέρθηκε στον πολύτιμο ρόλο της Αυτοδιοίκησης στην πανδημία, δηλώνοντας ότι το επόμενο διάστημα θα διατεθούν επαρκείς πόροι για την ενίσχυση των Συστημάτων Υγείας και την δημιουργία νέων νοσοκομειακών μονάδων.

Ο κ. Τίμερμανς, αρμόδιος για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία ανέπτυξε τις πρωτοβουλίες της Επιτροπής για το κλίμα και την πράσινη μετάβαση και σημείωσε την ανάγκη συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών για ένα κύμα ανακαινίσεων, για καθαρές μεταφορές και πράσινες πόλεις.

Ο κ. Γιάννης Κουράκης κατά τις εργασίες της Ολομέλειας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ως μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, που αποτελεί κορυφαίο γνωμοδοτικό όργανο της Κομισιόν, του Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για θέματα Απασχόλησης, Ανάπτυξης, Κλιματικής Αλλαγής, Κοινωνικής Συνοχής κλπ. την επερχόμενη πενταετία θα δώσουμε την «μάχη» για την αναβάθμιση του θεσμού της Αυτοδιοίκησης και την επίτευξη λύσεων σε κρίσιμα Ευρωπαϊκά ζητήματα, για τους πολίτες και την κοινωνία.

Η θεμελίωση ισχυρότερων θεσμών κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης καθώς και η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών αποτελεί πρωταρχικό στόχο.

Η συνεργασία με όλους τους συναδέλφους της Αυτοδιοίκησης, τους κοινωνικούς εταίρους και τους ευρωπαϊκούς φορείς, πιστεύω ότι θα είναι εποικοδομητική, ουσιαστική με θετικά αποτελέσματα για τους πολίτες.»

Σας Ευχαριστούμε για τη Συνεργασία!!


Σχετικά άρθρα

Back to top button