Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΚΡΗΤΗ

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Πρώτο ανάμεσα στα Ελληνικά Πανεπιστήμια – Στα 100 καλύτερα παγκοσμίως

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB
ZYGOS

Για δωδέκατη χρονιά το Πανεπιστήμιο Κρήτης συμμετείχε στην διεθνή κατάταξη  «THE – Young University Rankings» καταλαμβάνοντας την 94η θέση παγκοσμίως και την πρώτη θέση ανάμεσα στα συμμετέχοντα Ελληνικά Πανεπιστήμια.

Η συγκεκριμένη κατάταξη, αξιολογεί τα νέα πανεπιστήμια μέσα από 13 δείκτες στους τομείς της διδασκαλίας, της έρευνας και του διεθνούς προσανατολισμού τους. Το Πανεπιστήμιο Κρήτης συμμετείχε για τελευταία χρονιά φέτος στην κατάταξη του  «THE – Young University Rankings» και παρά τον αυξημένο αριθμό των πανεπιστημίων που αξιολογήθηκαν φέτος, κατάφερε να συγκαταλέγεται μέσα στα 100 καλύτερα νέα Ιδρύματα παγκοσμίως.

NOVA

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου Κρήτης, το χρυσό βραβείο στην κατηγορία Ανάπτυξη Οριζόντιων Δεξιοτήτων, έλαβε το Εργαστήριο Προγραμματισμού Υγείας, Τομέας Κοινωνικής Ιατρικής σε συνεργασία με το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Το χρυσό βραβείο αφορά στα βραβεία Education Leaders Awards 2023, που στόχο έχουν να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τις εκπαιδευτικές μονάδες και δραστηριότητες, καθώς και τον Εκπαιδευτικό της Χρονιάς που ξεχώρισαν, με σκοπό την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής εμπειρίας, τόσο για τους διδασκόμενους, όσο και για τους διδάσκοντες στη νέα ψηφιακή εποχή.

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Το εργαστήριο προγραμματισμού και το Κέντρο Επιμόρφωσης του Πανεπιστημίου, βραβεύθηκαν για το εξ αποστάσεως βιωματικό επιμορφωτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Γενικοί Ιατροί στον Ρόλο του Health Coach στα Χρόνια Αναπνευστικά Νοσήματα».

Η επιστημονική υπεύθυνη του προγράμματος, αναπληρώτρια καθηγήτρια Γενικής Ιατρικής και Δημόσιας Υγείας, Ιωάννα Τσιλιγιάννη και η υποψήφια διδάκτορας Κατερίνα Μπουλούγαρη, αφιέρωσαν αυτό το βραβείο στους γενικούς γιατρούς από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, που συμμετείχαν στην εκπαίδευση, και τους ευχαρίστησαν για την αφοσίωση που έδειξαν, αλλά και γιατί τόλμησαν να δοκιμάσουν έναν διαφορετικό τρόπο επικοινωνίας με τους ασθενείς τους, βασισμένο περισσότερο «στη γλώσσα της καρδιάς».

Mechanical Solutions

Ο σκοπός του προγράμματος που έλαβε το χρυσό βραβείο, ήταν οι συμμετέχοντες να κατανοήσουν τη σημασία των soft skills και την σύνδεσή τους με την Συναισθηματική Νοημοσύνη. Να βιώσουν την εμπειρία της καλλιέργειας αυτών των δεξιοτήτων, έτσι ώστε, με την στάση και συμπεριφορά τους, να συνεισφέρουν στη δημιουργία μιας νέας κουλτούρας συνεργασίας με τους ασθενείς στα χρόνια νοσήματα. Μιας κουλτούρας εστιασμένης στην ενδυνάμωση του χρόνιου πάσχοντα, που καλλιεργεί επίγνωση και υπευθυνότητα στο άτομο και στο σύστημα υγείας.

THE WUR 2023 | Το Πανεπιστήμιο Κρήτης Πρώτο στην Ελλάδα

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης βρίσκεται για άλλη μια χρονιά ανάμεσα στα 500 κορυφαία Πανεπιστήμια παγκοσμίως, σύμφωνα με την κατάταξη 2023 Times Higher Education (THE) World University Rankings. Τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν στις 12 Οκτωβρίου 2022, κατατάσσουν το Πανεπιστήμιο Κρήτης στην πρώτη θέση μεταξύ των Ελληνικών Πανεπιστημίων. Καταλαμβάνει τις θέσεις 401-500 διεθνώς, παρά τον αυξημένο αριθμό των πανεπιστημίων στην αξιολόγηση για το έτος 2023 (1799 φέτος σε σχέση με τα 1662 πέρυσι), μαζί με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ)και ακολουθούν τα υπόλοιπα 14 Ελληνικά Πανεπιστήμια.

Η The World University Rankings, για 19η χρονιά, εστιάζει σε ένα επιλεγμένο σύνολο πανεπιστημίων που είναι προσανατολισμένα στην έρευνα και όχι στο σύνολο των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που ξεπερνούν τα 20.000 παγκοσμίως. 13 δείκτες χρησιμοποιούνται για τη μέτρηση της απόδοσης κάθε πανεπιστημίου στην διδασκαλία, την έρευνα και την απήχησή της, τη μεταφορά τεχνογνωσίας και τον διεθνή προσανατολισμό. Για τον αντίκτυπο και την επιρροή της έρευνας και με δείκτη τον αριθμό των αναφορών, το Πανεπιστήμιο Κρήτης συνεχίζει να υπερέχει κατά πολύ της γενικής κατάταξης και βρίσκεται στην 279η θέση παγκοσμίως ενώ καταλαμβάνει την 388η θέση διεθνώς για εισοδήματα από την βιομηχανία, ενδεικτικός δείκτης για την μεταφορά τεχνογνωσίας.

Η σημαντική θέση του Πανεπιστημίου Κρήτης μεταξύ των 500 κορυφαίων πανεπιστημίων παγκοσμίως, αποτελεί ένα σημαντικό επίτευγμα για την πανεπιστημιακή κοινότητα και καταδεικνύει τις συνεχείς προσπάθειες των ακαδημαϊκών, των ερευνητών και των φοιτητών του πανεπιστημίου μας για βελτίωση και εξέλιξη.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button