Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΚΡΗΤΗ

Οροπέδιο Λασιθίου: Το ΚΚΕ για τις εξελίξεις στο Δικταίο Άντρο

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB

Σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Λασιθίου του ΚΚΕ αναφέρει:

“Χθες Πέμπτη, 6 Ιούνη, πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, σύσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού κας Λίνας Μενδώνη με τον Δήμαρχο κ. Γ. Αθανασάκη κατά την οποία αποφασίστηκε, το κλείσιμο του σπηλαίου του Δικταίου Άντρου από τον Σεπτέμβριο, τουλάχιστον, μέχρι το τέλος του 2025. Ο σχεδιασμός τους με λίγα λόγια προβλέπει το κλείσιμο του δεύτερου, μετά την Κνωσσό, τουριστικού προορισμού της Κρήτης. Ενώ από τις εκατέρωθεν φιλοφρονήσεις του φαίνεται ότι «το κράτος έχει συνέχεια».

NOVA

Σε κάθε περίπτωση δημιουργεί εύλογα ερωτήματα η τεκμηρίωση της υπουργού η οποία στις δημόσιες τοποθετήσεις της δεν λέει τα ίδια που λέει εντός των αιθουσών αφού στις δημόσιες τοποθετήσεις εστιάζει στην χρηματοδότηση και πως αυτή δεν πρέπει να χαθεί αλλά απευθυνόμενη σε επαγγελματίες τους λέει ότι είναι ζήτημα ασφαλείας που μπορεί να προκύψει ανά πάσα στιγμή και «δεν θα έχουμε λεφτά τότε». Η υπουργός της ΝΔ δεν διστάζει να θέτει έναν sic εκβιασμό με το: «ή τώρα ή -δεν ξέρουμε- πότε», «αποκαλύπτοντας» ότι η προστασία του μνημείου και η ασφάλεια των επισκεπτών, για την κυβέρνηση και την υπουργό του, εξαρτάται από τα εκάστοτε “προγράμματα”.

Η «κεκλεισμένων των θυρών» σύσκεψη, χωρίς τη συμμετοχή των επαγγελματιών του τουρισμού και της εστίασης, παρά μόνο με εκπροσώπους τους, χωρίς τους άμεσα δηλαδή ενδιαφερόμενους οι οποίοι οδηγούνται με το «έτσι θέλω» σε οικονομική καταστροφή, για ένα έργο που στο κάτω κάτω -ιδιαίτερα για το αναβατόριο των 11.000.000 ευρώ- υπάρχουν προβληματισμοί και αμφιβολία από την πλειοψηφία του Λαού του Οροπέδιου Λασιθίου για την αναγκαιότητα και χρησιμότητα του. Την έντονη αμφισβήτηση στο σχεδιασμό του υπουργείου, από την πλευρά του Λαού της περιοχής, επιτείνει ότι οι παρεμβάσεις που προβλέπονται θα γίνουν σε χαρακτηρισμένη αρχαιολογική ζώνη (με αμφίβολη την συναίνεση της αρμόδιας Εφορίας Αρχαιοτήτων) και θα αλλοιώσουν πέραν των άλλων μία προστατευόμενη περιοχή(NATURA).

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Οι επαγγελματίες είχαν εκφράσει τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους κατά τη διάρκεια περιοδείας του υποψήφιου ευρωβουλευτή του KKE Σάββα Βασιλειάδη στις 20 Μάη, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η σεζόν για τα τουριστικά καταστήματα έχει ξεκινήσει, έχουν γίνει προμήθειες, έχουν δημιουργηθεί χρέη, έχουν δεσμευθεί εργαζόμενοι στα καταστήματα, οι οποίοι θα μείνουν χωρίς δουλειά, χωρίς ταμείο, αλλά και όλος ο παραγωγικός ιστός που εργάζεται για την τροφοδοσία τους θα μείνει ξεκρέμαστος.

Αποδεικνύεται ξανά ότι ο κατ’ ευφημισμό «ανεξάρτητος» δήμαρχος, μια χαρά συνδιαλέγεται, πίσω από κλειστές πόρτες και πίσω από τις πλάτες των δημοτών που τον ψήφισαν, ενάντια στα ίδια τους τα συμφέροντα, με την υπουργό που ‘χει συνήθειο τις επικίνδυνες παρεμβάσεις στους αρχαιολογικούς χώρους όπως η βεβήλωση στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης με τα μπαζώματά της.

Mechanical Solutions

Για αυτούς, το αυτονόητο είναι «δύσκολο και κοστοβόρο», δηλαδή να γίνουν όλα τα απαιτούμενα έργα υποδομής ώστε να προστατευτεί το μνημείο και να αναδειχθεί όπως του πρέπει, εξασφαλίζοντας την ασφάλεια του από τις διάφορες εργασίες και βεβαίως των επισκεπτών του, σεβόμενοι την ανεκτίμητη αξία του. Βρήκαν «πόρτα»-«χρηματοδοτικό πρόγραμμα» και μπήκαν, χωρίς να τους ενδιαφέρει το μνημείο και οι επισκέπτες. Αυτό που θα έπρεπε να γίνει και έχει ανάγκη ο λαός και το μνημείο αποτελεί κόστος και όχι «επένδυση» στον πολιτισμό-εμπόρευμα με σκοπό «οικονομικά οφέλη».

Τη Κυριακή 9 Ιούνη οι Οροπεδιώτες να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα σε όσους μαυρίζουν τις ζωές μας. Αυτή η απόφαση υπουργείου και δήμου, να αποτελέσει κριτήριο ψήφου, ενάντια στις πολιτικές που καταδικάζουν τους συμπολίτες μας στην αφάνεια, με ψήφο καταδίκης τόσο της ΕΕ και τον «επιλεκτικών» χρηματοδοτικών προγραμμάτων της, όσο και των κομμάτων που διαχρονικά ψηφίζουν και εφαρμόζουν αυτές τις πολιτικές, με την αποφασιστική ενίσχυση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ.  Είναι η μόνη ψήφος που από την επόμενη κιόλας μέρα θα δώσει δύναμη για πιο αποφασιστικούς και πιο δυναμικούς αγώνες για να βάλουμε φρένο στον κατήφορο και να παλέψουμε ώστε η απόφαση αυτή να μείνει στα συρτάρια του δημάρχου”.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button