ΚΡΗΤΗ

Οροπέδιο Λασιθίου: Με ψηφιακές οθόνες η ενημέρωση δημοτών και επισκεπτών (video)Οθόνες που θα προβάλλουν μηνύματα σε εικόνες, βίντεο, με απομακρυσμένη διαχείριση ώστε να ενημερώνεται με άμεσο τρόπο ο πολίτης για θέματα του δήμου, εκδηλώσεις, ανακοινώσεις καθώς και για ζητήματα πολιτικής προστασίας, θεματολογία που αφορά στον τόπο, τοποθέτησε ο δήμος Οροπεδίου Λασιθίου αξιοποιώντας καινοτόμες ηλεκτρονικές δράσεις.

Ο δήμος λειτουργεί ήδη πιλοτικά ψηφιακές οθόνες εξωτερικού χώρου, για την ενημέρωση πολιτών και επισκεπτών, σε κεντρικά σημεία για την ενημέρωση των δημοτών αλλά και των επισκεπτών.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Πρόκειται για 4 οθόνες LED τύπου P8 με wifi και διαστάσεων 1.280μ x 0,96μ με συνολική διάσταση 2350 x 1280 x 450 με διπλό κάδο ανακύκλωσης απορριμμάτων για την προώθηση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στην ανακύκλωση, καθώς και μία οριζόντια οθόνη LED P10 έγχρωμη με  wifi διαστάσεων 1,92μ x 0,96μ.

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Νικηφόρος Γερακάκης και ο Πρόεδρος της Μονομετοχικής επιχείρησης Χάρης Κοντογιάννης επίβλεψαν τις εργασίες τοποθέτησης στις κοινότητες Τζερμιάδων, Αγίου Γεωργίου, Καμινακίου, Ψυχρού, ενώ όπως ανέφερε ο κ. Γερακάκης, μετά την αποπεράτωση της αποκατάστασης των εργασιών στο επαρχιακό δρόμο Κράσι-Οροπέδιο Λασιθίου, θα τοποθετηθεί και πέμπτη οθόνη στο Σελί Αμπέλου προκειμένου ο επισκέπτης του Λασιθίου να έχει όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για την περιήγηση του στον τόπο των θεών.

swell adv 2021

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης δήλωσε ότι «η χρηματοδότηση για το πρωτοπόρο πιλοτικό έργο, γίνεται από ιδία έσοδα του Δήμου και αποτελεί την πρώτη φάση για την ολοκληρωμένη ενημέρωση του πολίτη, ενώ ήδη εκπονείται η μελέτη προκειμένου να χρηματοδοτηθεί, από Ευρωπαϊκούς πόρους, η τοποθέτηση σε όλους τους οικισμούς του Δήμου. Στόχος μας είναι με την ολοκλήρωση  εγκατάστασης των οθονών, ο πολίτης, ο επισκέπτης, να έχει ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα παραγόμενα τοπικά προϊόντα του τόπου, τις ομορφιές του, την ιστορία του και άλλα χρήσιμα στοιχεία. Ο δήμος μας στο πλαίσιο της στρατηγικής του πολιτικής που υλοποιεί αξιοποιεί καινοτόμες εφαρμογές μέσω και της διαδικτυακής πληροφόρησης».

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button