Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΚΡΗΤΗ

Οροπέδιο Λασιθίου: Φως παντού – Ο Γιάννης Στεφανάκης απευθύνθηκε ήδη σε Εισαγγελέα, κλπ.

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
Europlan

Για να μην υπάρχει ουδεμία σκιά ή υπόνοια για τα πεπραγμένα κατά την διάρκεια  της θητείας του, ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης  προσέφυγε  ήδη στην Εισαγγελέα, στην  Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, στην Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, στους Ορκωτούς Ελεγκτές και κάθε αρμόδια Αρχή,  προκειμένου να δώσει επιτέλους τέλος στο σύνολο των ανυπόστατων και συκοφαντικών ισχυρισμών, στα υπονοούμενα που το τελευταίο  διάστημα διαρρέονται μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, με δημοσιεύματα και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μερίδας εκλεγμένων συμβούλων της παράταξης του κυρίου Αθανασάκη, αλλά και υποστηρικτών του, διασπείροντας διχόνοια και τοξικότητα στην κοινωνία του οροπεδίου Λασιθίου, με την ανοχή του κυρίου Αθανασάκη.

Η σημερινή δημοτική αρχή του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου και ο κύριος Αθανασάκης, ας ασχοληθεί με τα σοβαρά θέματα διοίκησης του Δήμου, όπως την ακύρωση των παράνομων και αυταρχικών αποφάσεων του από τις  αρμόδιες αρχές, την σύνταξη προϋπολογισμού του Δήμου, την συνέχιση των έργων και μελετών της προηγούμενης διοίκησης και όχι με την ποινικοποίηση της πολιτικής που τεχνηέντως επιχειρεί.

Mechanical Solutions

Η σημερινή δημοτική αρχή έχει πλήρη γνώση ότι, είναι ο μόνος Δήμος στο Νομό Λασιθίου που δεν έχει  ακόμα ούτε καν υποβάλλει σχέδιο προϋπολογισμού προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο και οι προθεσμίες εκπνέουν, με κίνδυνο ο προϋπολογισμός που είχαμε διαμορφώσει ως προηγούμενη δημοτική αρχή μέχρι 31-12-2023 ύψους άνω των 25 εκατομμυρίων ευρώ σε έργα και υπηρεσίες για τους πολίτες μας, οι μισθοδοσίες του προσωπικού, αλλά ακόμα και οι παροχές για την διαχείριση των απορριμμάτων και το φως στις γειτονιές  τις οποίες ο κύριος Αθανασάκης καταγγέλλει, να κινδυνεύουν.

Μόνη προτεραιότητα της εκάστοτε δημοτικής  αρχής πρέπει να είναι η εξυπηρέτηση του δημότη με γνώση, δουλειά και στοχοπροσήλωση, όπως έπραξαν οι προηγούμενες δημοτικές αρχές τόσα χρόνια.

Η αδυναμία διοίκησης δεν καλύπτεται από μικροπολιτικά παιχνίδια και κυνήγι μαγισσών.

Παράλληλα μερικώς δεκτή έγινε η εισήγηση της παράταξης του πρώην Δημάρχου Γιάννη Στεφανάκη  κατά την σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου  του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου.

Κατά την συνεδρίαση η παράταξη ΛΑΣΙΘΙΏΤΙΚΟ ΚΆΛΕΣΜΑ υπέβαλε πρόταση για σύσταση επιτροπής με αιρετούς από όλες τις παρατάξεις και την συμμετοχή των δύο προϊσταμένων τόσο της τεχνικής όσο και της οικονομικής υπηρεσίας. Άλλωστε ο εκάστοτε δήμαρχος έχει εκ του νόμου την αρμοδιότητα να διεκδικεί τα συμφέροντα του Δήμου και γι’αυτό προβλέπονται οι επιτροπές στα δημοτικά συμβούλια προκειμένου να ενημερώνουν και τα υπόλοιπα μέλη του σώματος.

Επίσης η παράταξη ΛΑΣΙΘΙΏΤΙΚΟ ΚΆΛΕΣΜΑ ζήτησε η επιτροπή να αποφανθεί και για τις υπόλοιπες οφειλές και δικαστικές διαφορές όπως η οφειλή στον ΦΟΔΣΑ Βόρειας Πεδιάδας (εναπόθεση απορριμάτων ) και λοιπές υποθέσεις.

Η αρχική γραπτή εισήγηση του κυρίου Αθανασάκη για το σημερινό δημοτικό συμβούλιο αναφέρει : “Εξουσιοδότηση Δημάρχου κ.Αθανασάκη Γεωργίου για όλες τις νόμιμες και απαραίτητες ενέργειες υπέρ του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου για την αγωγή της Ν. & Ε. Χαλαμπαλάκης Ο.Ε.”.

Όμως τελικά ο κύριος Αθανασάκης αφού άκουσε την εισήγηση του Γιάννη Στεφανάκη  άλλαξε την αρχική του εισήγηση που προέβλεπε την εξουσιοδότηση ΜΟΝΟ του Δημάρχου για τον χειρισμό της υπόθεσης και τελικά συμφώνησε και πρότεινε σύσταση επιτροπής, χωρίς όμως να αναφερθεί στους προϊσταμένους του Δήμου και κυρίως χωρίς να συμπεριλαμβάνονται λοιπές υποθέσεις, όπως πχ του ΦΟΔΣΑ αλλά και άλλες,  αφήνοντας πολλά ερωτηματικά, καθώς ο κ Αθανασάκης στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είχε εκτενώς αναφερθεί και σε αυτά (ΦΟΔΣΑ κλπ). Η παράταξη ΛΑΣΙΘΙΏΤΙΚΟ ΚΆΛΕΣΜΑ υπεραμύνθηκε της αρχικής της εισήγησης τονίζοντας μέσω του δημοτικού συμβούλου κυρίου Συμεών Μπουτσάκη, ότι είναι απαράδεκτο να επιχειρείται ποινικοποίηση της αυτοδιοίκησης κάτι που είχε εκλείψει για πολλά χρόνια από τον τόπο μας. Προβληματισμό άλλωστε, προκαλεί η χρονική επιλογή που επέλεξε ο κ. Αθανασάκης να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα, λίγες μόλις ημέρες πριν την εκδίκαση της ένστασης κατά του εκλογικού αποτελέσματος (20 Μαρτίου 2024), προφανώς επιδιώκοντας,  μάταια όμως, να μηδενίσει το έργο της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Ο κύριος Στεφανάκης επανέλαβε για ακόμα μια φορά, όπως άλλωστε κάνει σε κάθε δημοτικό συμβούλιο από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα ότι τόσο ο ίδιος, όσο και οι συνεργάτες του είναι στην διάθεση του Δήμου προκειμένου να συνδράμουν σε οποιοδήποτε ζήτημα.

ΛΑΣΙΘΙΩΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ  2023


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button