ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΚΡΗΤΗ

ΒΟΑΚ, Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος: Όπως τον σχεδίασε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά με διπλάσιο κόστος και διόδια!

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 26/7 στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής, η ενημέρωση για την σύμβαση του έργου του ΒΟΑΚ στο τμήμα Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος, με τους Βουλευτές Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία να κατακεραυνώνουν τον Κώστα Καραμανλή για τις κυβερνητικές επιλογές.

Επιλογές που οδήγησαν, μετά από 3 χρόνια, στον διπλασιασμό του κόστους του έργου στα 140 από 72 εκ. ευρώ που ήταν ο αρχικός προϋπολογισμός σύμφωνα με τις μελέτες που κατέθεσε το 2018 ο ΟΑΚ, σε έναν διαγωνισμό με αποτέλεσμα έκπτωσης μόλις 7,1% (!) και προσφυγές υποψηφίων αναδόχων προς την Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών που δεν εκδικάστηκαν ποτέ, αλλά και σε διόδια για όλους τους χρήστες.

“ΧΡΥΣΟΣ

Οι Βουλευτές Κρήτης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ανέδειξαν μια προς μια τις κυβερνητικές ανακολουθίες και μεθοδεύσεις, την απουσία σαφών δεσμεύσεων για το τμήμα του ΒΟΑΚ μέχρι τη Σητεία, το πρόβλημα των απαλλοτριώσεων, το ζήτημα του “φαραωνικού” κόμβου του Ξερόκαμπου που αυξάνει υπερβολικά το κόστος, ενώ έθεσαν σειρά ερωτημάτων αναφορικά με την εκτόξευση του κόστους, την τοποθέτηση διοδίων σε δημόσιο έργο, την προσχηματική διαβούλευση για τη χάραξη στα όρια του νόμου Ρεθύμνου, κ.α

Παράλληλα, απαίτησαν από τον Υπουργό να ζητήσει, τουλάχιστον, συγγνώμη από τους πολίτες της Κρήτης για το αποτέλεσμα και από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις κατηγορίες που επί τόσα εκτόξευε περί δήθεν «γονατογραφήματος», «μολυβιάς στον χάρτη», κλπ. Αλλά και για όσα είχε πει ο ίδιος περί δήθεν «ανήκουστης μεθόδου κατασκευής» αναφερόμενος στις τρεις διαφορετικές μεθόδους (ΣΔΙΤ, Δημόσιο Έργο, Μέθοδο Παραχώρησης) που είχε προκρίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, μεθόδους που και ο ίδιος ακολουθεί σήμερα, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Και μπορεί ο Υπουργός Υποδομών να απέφυγε, κατά πάγια τακτική του, να απαντήσει επί της ουσίας στα ερωτήματα των Βουλευτών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αυτό όμως δεν τον απαλλάσσει από τις ευθύνες που κατέχει τόσο ο ίδιος, όσο και ο Κ. Μητσοτάκης, που ενώ μπορούσαν να υλοποιήσουν ένα έργο λαμβάνοντας υπόψιν το συμφέρον των πολλών, επέλεξαν να ικανοποιήσουν τους λίγους και ισχυρούς φίλους τους.

“IN_AND_OUT

Οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία: Λασιθίου, Θραψανιώτης Μανόλης, Ηρακλείου, Βαρδάκης Σωκράτης, Ηγουμενίδης Νίκος, Χάρης Μαμουλάκης, Ρεθύμνου, Ξανθός Ανδρέας, Χανίων, Πολάκης Παύλος και οι Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Λασιθίου, Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Χανίων.

Mechanical Solutions


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button