Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΚΡΗΤΗ

Ομόφωνα Πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ ο δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
Europlan

Με την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας στον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης – Ε.Σ.Δ.Α.Κ. και την ομόφωνη εκλογή του στην θέση του Προέδρου του Συνδέσμου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους Αυτοδιοικητικούς – μέλη του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. για την τιμή που μου έκαναν και την ευθύνη την οποία μου ανέθεσαν στην Προεδρία του φορέα. Έναν φορέα ο οποίος διαχειρίζεται ζωτικής σημασίας αντικείμενο, δηλαδή τα στερεά απόβλητα στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης: το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο και το Λασίθι.

Mechanical Solutions

Ο Ε.Σ.Δ.Α.Κ. συμπληρώνει σε λίγες μέρες 24 χρόνια ζωής και λειτουργίας έχοντας καταφέρει, και με τη συνδρομή της τελευταίας διοίκησης υπό την Προεδρία του Ζαχαρία Καλογεράκη, να βρεθεί στην πρωτοπορία των αντίστοιχων φορέων στην Κρήτη. Είναι κάτι το οποίο πρέπει να το ξέρουμε, ότι έχει γίνει δηλαδή σημαντικό έργο στις μονάδες επεξεργασίας αποβλήτων, στα βιοαπόβλητα, στη διαλογή, στην ανακύκλωση και σε μια σειρά άλλων δράσεων πολλές από τις οποίες είναι δρομολογημένες. Υπάρχει πάρα πολύ δουλειά για να γίνει, πάρα πολύ δουλειά μπροστά μας για να φτάσουμε να εκπληρώσουμε τους στόχους της κυκλικής οικονομίας και ενός χαμηλού, αν είναι δυνατόν μηδενικού, περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Σε αυτή τη συζήτηση υπάρχει και μια διάσταση ενεργειακή η οποία μας απασχολεί, δηλαδή της παραγωγής και της εξοικονόμησης ενέργειας, όπως βεβαίως και της εμπλοκής όλων των ανθρώπων σε αυτή την αλυσίδα. Γιατί, τελικά, το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι ζήτημα κουλτούρας. Και σε αυτό το πεδίο θα έλεγα ότι στην Κρήτη, ξεκινώντας μάλιστα από τις μικρότερες ηλικίες, έχουμε καταφέρει να βρισκόμαστε σε μια πρωτοπορία την οποία θέλουμε να την διατηρήσουμε.

Αυτή η δουλειά θα γίνει σε ένα κλίμα σύμπνοιας, το οποίο αποτυπώθηκε σήμερα. Η σημερινή διαδικασία μας βγάζει ενωμένους και πολύ δυνατούς για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα σε ένα περιβάλλον μάλιστα το οποίο είναι δύσκολο και με επιβολές τελών περιβαλλοντικών, τις οποίες θεωρούμε ότι θα έπρεπε τουλάχιστον να τις μειώσουμε. Αυτή είναι μια σταθερή μας διεκδίκηση διότι ένα από τα σοβαρότερα ζητήματα που αποτελεί πτυχή της διαχείρισης των απορριμμάτων, είναι το κόστος. Το κόστος είναι αρκετά υψηλό και θα πρέπει να το διαχειριστούμε με ένα τέτοιο τρόπο ώστε να μην μετακυλίεται στον Δημότη.».

Αντιπρόεδρος του ΕΣΔΑΚ εκλέχθηκε, επίσης ομόφωνα, ο Δήμαρχος Αμαρίου Παντελής Μουρτζανός.

Τακτικά μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής εκλέχθηκαν οι Ζαχαρίας Δοξαστάκης (Δήμαρχος Χερσονήσου), Μιχάλης Κοκολάκης (Δήμαρχος Γόρτυνας), Μανόλης Κοκοσάλης (Δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων), Μενέλαος Μποκέας (Δήμαρχος Μαλεβιζίου) και Γιώργος Ζερβάκης (Αντιδήμαρχος Σητείας), ενώ αναπληρωματικά μέλη εκλέχθηκαν οι Βασίλης Κεγκέρογλου (Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας), Νίκος Γιαλιτάκης (Αντιδήμαρχος Ηρακλείου), Στέλιος Σπανουδάκης (Αντιδήμαρχος Ρεθύμνου), Γιώργος Γιακουμάκης (Δημοτικός Σύμβουλος Ιεράπετρας) και Γιώργος Μπελούκας (Αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου).


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button