ΚΡΗΤΗ

Όχι στη διχοτόμηση της Κρήτης και τον αποκλεισμό του Λασιθίου από το σχεδιασμό του ΒΟΑΚΣύσκεψη με θέμα το ΒΟΑΚ πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 18 Αυγούστου  στην Αντιπεριφέρεια Λασιθίου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη,   οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της παράταξης «Κρήτη Πρώτη Δύναμη» του Νομού Λασιθίου, Μανώλης Κλώντζας, Γιάννης Γουλιδάκης και Νίκος Δασκαλάκης.

Τη σύσκεψη προσκάλεσε η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη με αφορμή τις πληροφορίες που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας σχετικά με την κατασκευή του ΒΟΑΚ. Κατά τη σύσκεψη τέθηκε το θέμα της ισότιμης μεταχείρισης του Νομού μας με τους άλλους Νομούς της Κρήτης  και εκφράστηκε δυσαρέσκεια και διαμαρτυρία για τη διχοτόμηση της Κρήτης και κάθε σχεδιασμό που θα αγνοήσει ή θα υποβαθμίσει και θα θέσει εκτός προτεραιότητας τα τμήματα του ΒΟΑΚ εντός του Λασιθίου.

  • εκφράστηκε επίσης η αντίθεση στην πιθανότητα να μπουν διόδια.
  • αποφασίστηκε να ζητηθεί από την κυβέρνηση, η άμεση χρηματοδότηση και προώθηση των την μελετών του ΒΟΑΚ εντός του νομού Λασιθίου και των τμημάτων που συνδέουν με το διευρωπαϊκό δίκτυο καθώς και η υλοποίηση των ώριμων τμημάτων.
  • αποφασίστηκε να ζητηθεί εκ νέου, η στήριξη του Περιφερειάρχη και του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης με τον ορισμό μονοθεματικής συνεδρίασης με θέμα το ΒΟΑΚ το συντομότερο δυνατό.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close