Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΚΡΗΤΗ

Ο Δήμος Ηρακλείου πρωτοπορεί στον αθλητικό τουρισμό

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB

Tο χειροκρότημα και την αναγνώριση των παρευρισκομένων κέρδισε η παρουσία του Δήμου Ηρακλείου στο συνέδριο της 37ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia 2022  με θέμα τον αθλητικό τουρισμό. Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Ηρακλείου είναι ο τιμώμενος Δήμος της Έκθεσης.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Νοεμβρίου στον χώρο της ΔΕΘ , παρουσία του Υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης Σταύρου Καλαφάτη και πολλών εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης και του Τουρισμού.

NOVA

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων: « Στο Δήμο Ηρακλείου προσπαθούμε να ενισχύσουμε τον αθλητικό τουρισμό με δύο τρόπους:

Με την ανάληψη μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων, τις οποίες διαθέτουμε τις εγκαταστάσεις (Παγκρήτιο Στάδιο και Νέο Κλειστό Γυμναστήριο κυρίως), την τεχνογνωσία και το ανθρώπινο δυναμικό για να τις φέρνουμε εις πέρας με απόλυτη επιτυχία. Και για αυτό, πάντα σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Αθλητισμού, την  Περιφέρεια Κρήτης, τις ομοσπονδίες και τους τοπικούς φορείς, έχουμε καταφέρει τα τελευταία χρόνια να φιλοξενήσουμε πολλές και σημαντικές διοργανώσεις διαφόρων αθλημάτων, κάποιες εκ των οποίων ήταν παγκοσμίου βεληνεκούς.

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Ο δεύτερος τρόπος είναι μέσω της προσέλκυσης αθλητών και ομάδων που έρχονται στο Ηράκλειο για προετοιμασία. Χάρη στην καλή δουλειά της διοίκησης και των στελεχών της Αθλητικής Εταιρείας του Δήμου Ηρακλείου “Ανάπτυξη Αθλητισμού Α.Ε. ΟΤΑ” έχουμε κάνει σημαντικά βήματα προόδου και στον συγκεκριμένο τομέα. Φυσικά υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης, καθώς τόσο το Ηράκλειο, όσο και η Κρήτη, προσφέρουν τους περισσότερους μήνες του χρόνου ιδανικές καιρικές συνθήκες για προπονήσεις.

Το σημερινό συνέδριο, με τις ενδιαφέρουσες συζητήσεις που περιλαμβάνει θα μας προσφέρει χρήσιμα συμπεράσματα τα οποία θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε ως εργαλεία για να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο»

Mechanical Solutions

Ακολούθως ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Κυκλικής Οικονομίας και Αθλητισμού Κώστας Βαρδαβάς συμμετείχε στη συζήτηση με θέμα «Οι ευκαιρίες και η ανάγκη για την  ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα» όπου μίλησε αναλυτικά για όσα έχουν γίνει στο Ηράκλειο τα τελευταία δέκα χρόνια σχετικά με τον συγκεκριμένο τομέα. Όπως είπε χαρακτηριστικά, οι βασικοί άξονες πάνω στους οποίους κινείται ο Δήμος Ηρακλείου είναι η βελτίωση των εικόνας της πόλης ώστε να γίνει περισσότερο φιλική για τους κατοίκους της και άρα περισσότερο ελκυστική στους επισκέπτες, η ανάπτυξη αθλητικής συνείδησης στους δημότες και κυρίως στα παιδιά, η συντήρηση και η βελτίωση των δημοτικών αθλητικών κέντρων με έμφαση στην ενεργειακή τους αναβάθμιση και η συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς αλλά και με τον ιδιωτικό τομέα για την προσέλκυση μεγάλων διοργανώσεων και επισκεπτών.

Τα παραπάνω έχουν φέρει απτά αποτελέσματα και το Ηράκλειο ολοένα και εξελίσσεται και στον αθλητικό – προπονητικό τουρισμό.

Στο πάνελ συμμετείχαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος και η Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης Μαρία Καραγιάννη ενώ συντόνιζε ο καθηγητής Τουριστικού Μάρκετινγκ και Κοσμήτορας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος Δρ. Ευάγγελος Χρήστου.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο