Τρίτη, 15 Ιούν 2021
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΚΡΗΤΗΝέο μηχάνημα για τη διάγνωση ηπατικών παθήσεων στο ΠΑΓΝΗ Ηρακλείου

Νέο μηχάνημα για τη διάγνωση ηπατικών παθήσεων στο ΠΑΓΝΗ Ηρακλείου

zuper adv 2021
kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
kingeight 2021a

Έπειτα από πολυετή προσπάθεια της Διεύθυνσης και του ιατρικού προσωπικού της Γαστρεντερολογικής Κλινικής ΠαΓΝΗ, της Διοίκησης και όλων των Υπηρεσιών του νοσοκομείου, πραγματοποιήθηκε η αγορά ενός σύγχρονου μηχανήματος της ελαστογραφίας του ήπατος (Fibroscan), που βοηθάει στη πρόγνωση και εκτίμηση της ηπατικής ίνωσης, με άμεσο και ανώδυνο τρόπο.

Το Fibroscan είναι μηχάνημα που χρησιμοποιεί ειδική τεχνική (κρουστικά παραγόμενα ελαστικά κύματα) εκτίμησης της ηπατικής ίνωσης ελέγχοντας πολύ μεγαλύτερο όγκο ηπατικού ιστού σε σχέση με τη βιοψία του ήπατος. Η εκτίμηση της ίνωσης ή η διάγνωση της κίρρωσης είναι απαραίτητη πληροφορία για πρόγνωση πολλών ηπατικών νόσων, τον τρόπο παρακολούθησης, την επιλογή της θεραπείας. Βρίσκει εφαρμογή σε όλο σχεδόν το φάσμα των ηπατικών παθήσεων, σε ανθρώπους που έχουν αντένδειξη για βιοψία λόγω πολλαπλών προβλημάτων ή διαταραχής της πηκτικότητας.

mechanical adv 2021

Προσφέρει άμεσο αποτέλεσμα σε 3 λεπτά, χωρίς πόνο, χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες. Μπορεί να υποκαταστήσει την επεμβατική πράξη της βιοψίας ήπατος στα 2/3 των ενδείξεων. Με τον τρόπο αυτό, εξοικονομούνται ημέρες νοσηλείας στο νοσοκομείο, υλικά σχετιζόμενα με τη βιοψία ήπατος και χρόνος απασχολούμενων με αυτή ιατρών και νοσηλευτών, αποφεύγονται οι ανεπιθύμητες ενέργειες που τεκμηριωμένα υπάρχουν σε ένα ποσοστό των βιοψιών.

apostolakis adv 2

Υπό την επίβλεψη των ιατρών του Ηπατολογικού ιατρείου ΠΑΓΝΗ αλλά και του Ηπατολογικού ιατρείου του Γ.Ν «Βενιζελείου», μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες ολόκληρης της υγειονομικής περιφέρειας. Μόνες αντενδείξεις στην εξέταση αυτή, η ύπαρξη εμφυτευμένων συσκευών (απινιδωτές, βηματοδότες), η κύηση, η εκσεσημασμένη παχυσαρκία, και η μεγάλη ασκιτική συλλογή.

Η Διοίκηση των νοσοκομείων, σε συνεργασία με την 7η ΥΠΕ, στο πλαίσιο των κατευθύνσεων του Υπουργείου,  έχοντας ως προτεραιότητα τη συνεχόμενη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες, στηρίζει και ενθαρρύνει ανάλογες προσπάθειες , που από τη μία, σκοπό έχουν τη ποιοτικότερη παροχή υγειονομικής φροντίδας και ασφάλειας και από την άλλη, τη διατήρηση των ιατρικών υπηρεσιών σε υψηλό επίπεδο.

zygos gif 2020b
001
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-