ΚΡΗΤΗ

Μνημόνιο συνεργασίας του ΣΕΒ με τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ΣΕΒ και του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης (ΣΕΚ) υπέγραψαν χθες, στα γραφεία του ΣΕΒ, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Κωνσταντίνος Μπίτσιος και ο πρόεδρος του ΣΕΚ Αλκιβιάδης Καλαμπόκης.

Η συνεργασία του ΣΕΒ με τον ΣΕΚ περιλαμβάνει τη διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων και επιχειρηματικών συναντήσεων ελληνικών και ξένων εταιριών, την πρόσβαση των μελών του ΣΕΚ με ευνοϊκούς όρους στις υπηρεσίες ExportReady του ΣΕΒ και την προώθηση προτάσεων πολιτικής προς τη δημόσια διοίκηση για τη βελτίωση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων.

Μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, ο κ. Μπίτσιος ανέφερε ότι η συνεργασία θα εγκαινιαστεί με επιχειρηματική αποστολή στο Βιετνάμ.”Η ανάπτυξη των εξαγωγών“ ανάφερε, “αποτελεί μονόδρομο για τη βελτίωση της οικονομίας της χώρας μας.  Ο ΣΕΒ  συνδράμει τις εξαγωγικές εταιρείες της χώρας μέσω του ολοκληρωμένου πλέγματος υπηρεσιών ExportReady.  Πιστεύω ότι η συμμετοχή των εταιρειών-μελών του ΣΕΚ στις δράσεις του ExportReady θα βοηθήσει στην προώθηση των ελληνικών εξαγωγών”.

Από την πλευρά του ο κ. Καλαμπόκης  δήλωσε ότι  «ο ΣΕΚ, μέσω της συνεργασίας που εγκαινιάζει με τον ΣΕΒ, προσφέρει στα μέλη του την δυνατότητα συμμετοχής  σε νέες, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες  που θα βοηθήσουν στην ενίσχυση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων τους.Δρομολογούμε, σε συνεργασία με τον ΣΕΒ, συνδιοργάνωση επιχειρηματικών αποστολών σε χώρες με ενδιαφέρον για τους εξαγωγείς της Κρήτης καθώς και σεμινάρια εξαγωγών που θα γίνουν στην Κρήτη ώστε επωφεληθούν από τη συμμετοχή τους σε αυτά όσο το δυνατόν περισσότεροι εξαγωγείς του νησιού μας».

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close