Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΚΡΗΤΗ

Με τρία βραβεία από την «World Travel Market 2022» η Περιφέρεια Κρήτης

BOX CAFE
DROP Palermo TECH HUB

Με δύο βραβεύσεις για την Κρήτη ολοκληρώθηκε η παρουσία της Περιφέρειας Κρήτης στην Διεθνή Έκθεση  Τουρισμού  «World Travel Market 2022» του Λονδίνου, ενώ ακολούθησε μία ακόμα βράβευση από το παλαιότερο ταξιδιωτικό περιοδικό της Βρετανίας.

Στα πλαίσια της έκθεσης δόθηκαν τα βραβεία  Greek Travel Awards σε ειδική εκδήλωση που οργάνωσε ο ΕΟΤ και για τα οποία είχε  ψηφίσει  η Βρετανική τουριστική αγορά, από τα οποία η  Κρήτη απέσπασε δύο: Το Βραβείο “Best Beach Destination” που κέρδισε  το νησί της Κρήτης και παρέλαβε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησής  Δρ. Κυριάκος Κώτσογλου καθώς και το βραβείο  “Best Gastronomy” που κέρδισε η Π.Ε. Χανίων και παρέλαβε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος  Καλογερής.

Mechanical Solutions

Επίσης σε άλλη εκδήλωση που οργανώθηκε στο Πύργο του Λονδίνου, από το παλαιότερο Βρετανικό Ταξιδιωτικό Περιοδικό Wanderlust, απονεμήθηκαν τα βραβεία του ομώνυμου οργανισμού. Η Κρήτη απέσπασε το βραβείο του τρίτου περισσότερο επιθυμητού νησιού της Ευρώπης, βραβείο το οποίο παρέλαβε ο κ. Κώτσογλου.

Η Περιφέρεια Κρήτης  διοργάνωσε στο Λονδίνο δύο εκδηλώσεις, απευθυνόμενη σε  δημοσιογράφους, tour operators και  bloggers. Το νησί παρουσιάστηκε αφενός ως  ελκυστικός τουριστικός προορισμός και για τις τέσσερεις εποχές του έτους, αφετέρου ως γαστρονομικός προορισμός.

Η τουριστική έκθεση του Λονδίνου αποτελεί ετήσιο σημείο συνάντησης των εκπροσώπων της Διεθνούς Τουριστικής Αγοράς και η συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης πραγματοποιήθηκε με περίπτερο υψηλής αισθητικής (με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ) δίπλα στον εκθεσιακό χώρο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Αποτέλεσε δε τόπο  εμπορικών συναντήσεων  των Κρητών Eπιχειρηματιών με τους συνεργάτες τους της Βρετανικής αλλά και της Διεθνούς Τουριστικής Αγοράς. Πραγματοποιήθηκαν επίσης συναντήσεις που είχαν ζητήσει φορείς του εξωτερικού με τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Κρήτης μέσω της επίσημης ιστοσελίδας των διοργανωτών.

Το περίπτερο της Κρήτης επισκέφτηκαν ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας και  ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης.

Σε δήλωσή του ο κ. Καλογερής τονίζει: «Το 2022 αποτέλεσε μια ακόμα χρονιά ρεκόρ για τον Τουρισμό της Κρήτης ενώ και η επόμενη προδιαγράφεται εξίσου καλή. Φάνηκε από την έκθεση ότι ιδιαίτερα η Κρήτη, μπορεί και αντιμετωπίζει με επιτυχία ένα ολοένα αυξανόμενο ανταγωνισμό, κυρίως χάρη στη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων, κράτους, φορέων και επιχειρηματιών. Μέσα από τη συνεργασία γινόμαστε ένας ελκυστικότερος και βιωσιμότερος τουριστικός προορισμός».

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, δήλωσε:  «Η έκθεση WTM του Λονδίνου χαρακτηρίζεται χρηματιστήριο του Τουρισμού. Η Περιφέρεια Κρήτης με τα βραβεία που απέσπασε για την Γαστρονομία αλλά και τις Παραλίες απέδειξε τη δυναμική της παρουσία. Παράλληλα αισιοδοξεί για το μέλλον. Όπως φάνηκε από τις επισκέψεις στο περίπτερό μας, το ενδιαφέρον για την Κρήτη το 2023 παραμένει εξίσου υψηλό».

Στην αντιπροσωπεία της Κρήτης συμμετείχαν επίσης οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Σοφία Μαλανδράκη – Κρασουδάκη και Λευτέρης Κοπάσης, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης, Νίκος Αλεξάκης, η Προϊσταμένη και το στέλεχος της Μονάδας Β2 της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας Κρήτης, Αναστασία Κυρίτση και Ελένη Μαστοράκη αντίστοιχα, ο Προϊστάμενος και το στέλεχος του Τμήματος Τουρισμού της Π.Ε. Χανίων, Μανόλης Βολικάκης και Αναστ. Διαμαντάκης αντίστοιχα, η Διπλωματούχος Ξεναγός, Ελευθερία Μανούσου και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τουρισμού Υπαίθρου – RURALTOUR  και Ειδικός Σύμβουλος της ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ Hellas – Agrotourism, Νίκος Ασημιανάκης.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button