Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΚΡΗΤΗ

Με αίσθημα ευθύνης για την ασφάλεια των παιδιών προχωράμε στην παραγωγή ωφέλιμου έργου

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB
ZYGOS

Με αφορμή το κείμενο του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θ. Χαριτάκη («Συνεργασία Δημοτών») που φιλοξενήθηκε (3/7) στα ΜΜΕ του δήμου μας, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Μανώλης Μενεγάκης και επικεφαλής του συνδυασμού της πλειοψηφίας «Ενωτική Κίνηση Πολιτών» προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:

«Η αναφορά μας περί περάτωσης των εργασιών στο έργο του συστήματος πυρασφάλειας του Βρεφονηπιακού Σταθμού Αμμούδας ήταν αληθής και αφορούσε το σύνολο των βασικών και κύριων εργασιών πυρόσβεσης του σταθμού και ότι το συγκεκριμένο σύστημα που θα πρέπει να είναι λειτουργικό (αντικείμενο της εργολαβίας) εν τέλει πραγματοποιήθηκε.

NOVA

Θυμίζουμε ότι λόγω των ειδικών συνθηκών της λειτουργίας του βρεφονηπιακού σταθμού αποφασίστηκε η εκτέλεση του έργου σε σύντομο χρονικό διάστημα κατά την περίοδο του Πάσχα γνωρίζοντας ότι πιθανώς να υπολειπόταν κάποιων εργασιών σε τελειώματα που αφενός δεν θα απαιτούσαν πολύ χρόνο για την αποπεράτωση τους (περίπου 1 εβδομάδα) αφετέρου δεν θα επηρέαζαν την λειτουργία της πυρόσβεσης και θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν όταν θα σταματούσε η λειτουργία του βρεφονηπιακού σταθμού την θερινή περίοδο κατά το μήνα Αύγουστο.

Προφανώς, το σύνολο του έργου ήταν αδύνατο να εκτελεστεί τον Αύγουστο – όπως ισχυρίστηκε η αντιπολίτευση – και αυτό είχε εξηγηθεί, αφού ουσιαστικά οι εργάσιμες κατασκευαστικά ημέρες (για συνεργεία και προμηθευτές) του μήνα αυτού, δεν μπορεί να είναι πάνω από δέκα (10).

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Επιπλέον, για την χορήγηση της δίμηνης παράτασης (μέχρι 7/9/24) και κατά την εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, κύριο στοιχείο το οποίο θα πρέπει να ληφθεί υπόψη αποτελεί ο υπό σύνταξη ΑΠΕ (λογιστική-οικονομική τακτοποίηση του έργου) που περιλαμβάνει τις εργασίες όπως επιμετρήθηκαν, αλλά και τις συμπληρωματικές εκείνες που απαιτήθηκαν για την άρτια κατασκευή του έργου, και που ο υπολειπόμενος χρόνος της αρχικής συμβατικής προθεσμίας (10/7/2024) δεν επαρκεί για την λήψη των σχετικών αποφάσεων και εγκρίσεων.

Να υπενθυμίσουμε ότι από το 2017 ο Δήμος είχε υποχρέωση από τον νόμο να εκτελέσει το έργο. Ο κ. Χαριτάκης ήταν υπεύθυνος αντιδήμαρχος για ένα ικανό διάστημα στην προηγούμενη δημοτική αρχή της οποίας ήταν μέλος από το 2019. Η πρώην δημοτική αρχή δεν έφερε έγκαιρα αποτελέσματα.

Mechanical Solutions

Το να γίνονται παρατηρήσεις από τα μέλη της μειοψηφίας που διετέλεσαν μέλη της πρώην δημοτικής αρχής για τις καθυστερήσεις στο συγκεκριμένο έργο, ας κριθεί από τους συμπολίτες μας …

Συνετό θα ήταν να συνδράμουμε όλοι στην παραγωγή ωφέλιμου έργου και όχι στην διαστρέβλωση γεγονότων για τη δημιουργία εντυπώσεων !

Εμείς συνεχίζουμε με αίσθημα ευθύνης με στόχο την βελτίωση των υποδομών για την ασφάλεια των παιδιών μας, των εργαζομένων και για την εύρυθμη λειτουργία του δήμου.».


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button