Παρασκευή, 23 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΚΡΗΤΗΜαρία Γάλλου | Η τοποθέτησή της για τις αντικειμενικές στο ΔΣ της...

Μαρία Γάλλου | Η τοποθέτησή της για τις αντικειμενικές στο ΔΣ της 26ης Μαρτίου

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Αυτή είναι η τοποθέτηση της Δημοτικής Συμβούλου Αγίου Νικολάου κας Μαρίας Γάλλου, για τις αντικειμενικές αξίες, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, της 26ης Μαρτίου 2021.

Καταρχάς, θα ήθελα να καταθέσω ότι θεωρώ αυτή τη συζήτηση εκτός πραγματικότητας. Ο ΕΝΦΙΑ σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, κρίθηκε συνταγματικός μόνο λόγω συγκεκριμένων χρονικών και οικονομικών συνθηκών (δηλ. τα μνημόνια ), οι οποίες έχουν παρέλθει με την έξοδο της χώρας μας από αυτά.

mechanical adv 2021

Σήμερα διανύουμε βαθύτατη οικονομική κρίση λόγω «πανδημίας», από την οποία είναι άγνωστο ποτέ και πως θα βγούμε . Άγνωστο επίσης, είναι σε τι κατάσταση θα βρισκόμαστε όταν επιτέλους συμβεί αυτό .

apostolakis adv 2

Παρόλα αυτά, καλούμαστε κάτω από αυτές τις συνθήκες να ορίσουμε αντικειμενικές αξίες, ενώ καλά γνωρίζουμε ότι οι δημότες μας και ο λαός μας  αδυνατούν να ανταπεξέλθουν ακόμα και στις βασικές τους ανάγκες.

Πιστεύω, ότι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουνε μέσα από αυτή την επιτροπή είναι να υπογραμμίσουμε και να αναδείξουμε την τεράστια ύφεση της οικονομίας, που πλήττει σχεδόν το 100% του λαού μας και ιδιαίτερα τους δημότες του τουριστικού δήμου μας και όχι να παζαρεύουμε πενιχρές μειώσεις .

Οι πολίτες  μας οδηγούνται  πλέον σε πλήρη εξαθλίωση.  Ποσό μάλλον με την εφαρμογή του πτωχευτικού νόμου από 1/6/21, ακόμα και για φυσικά πρόσωπα. Όσον αφορά για  την πατρογονική μας περιουσία καθίσταται πλέον  ανυπόφορη και εντελώς είναι αδύνατον να μεταβιβαστεί στα παιδιά μας.

Για το λόγο αυτό, θεωρώ υποχρέωση μου με τις παρούσες συνθήκες,  να προτείνω κάλεσμα μέσω της ΚΕΔΕ όλων των δήμων της χώρας και ΟΛΟΙ μαζί να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ από την κεντρική εξουσία πάγωμα του ΕΝΦΙΑ για τουλάχιστον δυο έτη 2021&2022 μέχρι την κατάργηση του, αφού είναι πλέον άκυρος και αντισυνταγματικός από 21/8/18, όταν όπως δηλώθηκε  έληξαν οι ειδικές συνθήκες των μνημονίων .

Δεν διαφωνώ φυσικά, ότι πρέπει να υπάρχει φόρος ακίνητης περιουσίας και πρέπει να οριστούν δίκαιες αντικειμενικές αξίες στο δήμο Αγίου Νικολάου, στον οποίο άδικα και παράλογα αυξήθηκαν κατά 57% το 2018,  μετά  όμως που θα παρέλθει η κρίση .

Ακόμα όμως και τότε, βρίσκω τις προτεινόμενες τιμές μη εναρμονισμένες με το  συμφέρον των πολιτών, μια και είναι καταλυτικές κάθε έννοιας δικαίου και ηθικής και με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσουν τους δημότες  σε πλήρη εξαθλίωση και αδυναμία πληρωμής, με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση κατασχέσεων από την ΑΑΔΕ  και τον ευτελισμό της περιουσίας μας .

Προτείνω λοιπόν οι αντικειμενικές αξίες να μειωθούν κατά το ήμισυ των τιμών πριν τις αυξήσεις του 2018 και αυτή είναι η εισήγηση μου .

Πολύ φοβάμαι όμως, ότι μετά από όλα αυτά ακόμα και αυτή η περικοπή θα είναι πλέον εκτός της τραγικής πραγματικότητας που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε.

Μαρία Γάλλου

zygos gif 2020b
wind one adv
Newsroom
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
bbq stories2020
notakis adv
tech store adv 2021
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble