ΚΡΗΤΗ

Μάλια: Κίνηση αλληλεγγύης από τους κατοίκους μετά την καταστροφήΟι κάτοικοι των Μαλίων συγκεντρώθηκαν στα σημεία της πόλης που δέχθηκαν το μεγαλύτερο πλήγμα και επέδειξαν ένα φοβερό κύμα αλληλεγγύης, καθώς με τα ίδια τους τα χέρια, με σκούπες και φαράσια, απομάκρυναν τις λάσπες και βοηθούσαν τους καταστηματάρχες, στην προσπάθεια τους να περισώσουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό.

Οι καταστηματάρχες που είναι σε απόγνωση, έκαναν λόγο για την «ψυχή» του χωριού που είναι εκεί στα δύσκολα και παράλληλα έκαναν έκκληση στους αρμόδιους να τους βοηθήσουν, καθώς σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν μεγάλες ζημιές στις επιχειρήσεις τους.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Αξίζει να σημειωθεί πως τα συνεργεία της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ γυρνούν κυριολεκτικά πόρτα – πόρτα τις πληγείσες περιοχές όπως τα και τα Μάλια, διασφαλίζοντας πως δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι ή άνθρωποι που χρειάζονται της βοήθεια τους.

Υπάρχει προσπάθεια να καταρτιστεί σχέδιο με προτεραιότητες, για ανθρώπους που χρειάζονται περίθαλψη ή είναι βρεγμένοι από τα ξημερώματα, δίνοντας μάχη με τα καιρικά φαινόμενα.

swell adv 2021

Λίγα λεπτά αργότερα βέβαια, η έντονη βροχόπτωση έκανε εκ νέου την εμφάνιση της, στο σημείο που το πρωί είδαμε τρομακτικές εικόνες με αυτοκίνητα και μηχανάκια να παρασύρονται, ανθρώπους να γαντζώνονται από κολώνες και καταστηματάρχες σε απόγνωση να προσπαθούν να σώσουν τις επιχειρήσεις τους.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Ευχή όλων να μην βρεθούμε ξανά στο ίδιο έργο θεατές και οι καιρικές συνθήκες να βελτιωθούν.


Σχετικά άρθρα

Back to top button