ΚΡΗΤΗ

Λασίθι: Σε εξέλιξη η φωτιά στον Ξερόκαμπο ΣητείαςΠυρκαγιά μαίνεται στον Ξερόκαμπο Σητείας με τις πυροσβεστικές δυνάμεις του νομού Λασιθίου να σπεύδουν, καθώς δεν επαρκούν τα οχήματα του Πυροσβεστικού Σταθμού Σητείας.

Ειδικότερα, στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις Ιεράπετρα, Άγιο Νικόλαο και Βιάννο, ενώ καλούνται από τις τοπικές αρχές όσοι έχουν ψεκαστικά ή βυτεία νερού να σπεύσουν να συνδράμουν για την κατάσβεσή της.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Στην περιοχή πνέουν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι, με αποτέλεσμα το έργο των πυροσβεστών να δυσκολεύει, ενώ η φωτιά, που εκδηλώθηκε μετά τις 3 το απόγευμα και συνεχίζει ανεξέλεγκτη, καίει χορτολιβαδική έκταση και ελαιώνες.

Σημειώνεται ότι εκδηλώθηκε στην περιοχή Αμάτου και κινήθηκε προς Αγία Ειρήνη, τώρα κατευθύνεται σε κατοικημένη περιοχή, με πολλά τουριστικά καταλύματα και ενοικιαζόμενες βίλες.

swell adv 2021

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν εργασίες στην ύπαιθρο, που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Ειδικότερα και σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, πρέπει να αποφεύγουν το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, τη χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, τη χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών και τη ρίψη αναμμένων τσιγάρων.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, απαγορεύεται η καύση των αγρών.


Σχετικά άρθρα

Back to top button