Δευτέρα, 10 Μαΐ 21
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΚΡΗΤΗΛασίθι: Σε εξέλιξη η φωτιά στον Ξερόκαμπο Σητείας

Λασίθι: Σε εξέλιξη η φωτιά στον Ξερόκαμπο Σητείας

kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
kingeight 2021a

Πυρκαγιά μαίνεται στον Ξερόκαμπο Σητείας με τις πυροσβεστικές δυνάμεις του νομού Λασιθίου να σπεύδουν, καθώς δεν επαρκούν τα οχήματα του Πυροσβεστικού Σταθμού Σητείας.

Ειδικότερα, στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις Ιεράπετρα, Άγιο Νικόλαο και Βιάννο, ενώ καλούνται από τις τοπικές αρχές όσοι έχουν ψεκαστικά ή βυτεία νερού να σπεύσουν να συνδράμουν για την κατάσβεσή της.

mechanical adv 2021

Στην περιοχή πνέουν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι, με αποτέλεσμα το έργο των πυροσβεστών να δυσκολεύει, ενώ η φωτιά, που εκδηλώθηκε μετά τις 3 το απόγευμα και συνεχίζει ανεξέλεγκτη, καίει χορτολιβαδική έκταση και ελαιώνες.

apostolakis adv 2

Σημειώνεται ότι εκδηλώθηκε στην περιοχή Αμάτου και κινήθηκε προς Αγία Ειρήνη, τώρα κατευθύνεται σε κατοικημένη περιοχή, με πολλά τουριστικά καταλύματα και ενοικιαζόμενες βίλες.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν εργασίες στην ύπαιθρο, που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, πρέπει να αποφεύγουν το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, τη χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, τη χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών και τη ρίψη αναμμένων τσιγάρων.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, απαγορεύεται η καύση των αγρών.

zygos gif 2020b
wind one adv
bbq stories2020
notakis adv
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble