ΚΡΗΤΗ

Λασίθι: Αντίστροφη μέτρηση για δύο μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Πλάκα και στην Σητεία

Κάτι διαφαίνεται στον ορίζοντα ότι αλλάζει, τουλάχιστον όσον αφορά στον χρόνο λήψης των αποφάσεων, για μεγάλες επενδύσεις στον τουριστικό τομέα. Κι είναι αλήθεια ότι πολλά σχέδια βρίσκονται σε εκκρεμότητα, κυρίως λόγω του περίφημου χωροταξικού, που ακόμα δεν έχει κανονιστικό πλαίσιο σε όλη τη χώρα.

Πάντως, στην πρόσφατη συνεδρίαση του  Κεντρικού  Συµβουλίου Πολεοδοµικών Θεµάτων και Αµφισβητήσεων, του  Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας αποφασίστηκαν δύο προεγκρίσεις και μία έγκριση για επενδύσεις στην Κρήτη και την Αττική.

caffeine adv2020b

Συγκεκριμένα:

1. Προέγκριση Ειδικού Χωρικού Σχεδίου στην περιοχή «Πλάκα», Δ.Ε. Ελούντας, Δ. Αγίου Νικολάου, Π.Ε. Λασιθίου, για την ανάπτυξη εγκαταστάσεων τουρισµού – αναψυχής προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα ολοκλήρωσης του επιχειρηματικού σχεδίου της εταιρείας “ΓΚΟΛΦ ΡΕΖΙΝΤΕΝΣΙΣ Α.Ε.”, στην οποία μετέχουν οι επιχειρηματικές οικογένειες Σμπώκου (ξενοδοχεία) και Βασιλάκη (Aegean, Hertz κ.α.), με την τελευταία να έχει εισέλθει και στον ξενοδοχειακό τομέα με την εταιρεία EVERGOLF. Οι προτάσεις του ΕΧΣ εναρμονίζονται πλήρως µε κατευθύνσεις του υπερκείµενου σχεδιασµού και δεν μεταβάλλουν τον χωρικό προορισµό της περιοχής. Επιπλέον, πληρούνται οι προϋποθέσεις των προτεινόµενων χρήσεων γης και της κατηγορίας «Τουρισµός – αναψυχή».

neratzoulis neo

2. Προέγκριση Ειδικού Χωρικού Σχεδίου (ΕΧΣ) στην περιοχή Ακρωτήρι, στη χερσόνησο Πλάκα του Δήµου Σητείας, Δ.Ε. Ιτάνου (Cavo Plako). Οι νέες ρυθµίσεις του ΕΧΣ, όπως διατυπώθηκαν από τους φορείς του έργου και ολοκληρώθηκαν µε τη βοήθεια των υπηρεσιών του ΥΠΕΝ για την προέγκριση, αποσκοπούν στην προώθηση της προτεινόµενης χρήσης «Τουρισµός- αναψυχή», μέσω ήπιων μορφών πολυθεματικού οργανωμένου τουρισμού, εναλλακτικού και ποιοτικά αναβαθμισμένου τύπου με παροχή υπηρεσιών υψηλού ποιοτικού επιπέδου. Η πρόταση προέγκρισης Ειδικού Χωρικού Σχεδίου υπεβλήθη από την εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων και εκ μέρους του φορέα υλοποίησης του έργου (ΕΤΑΝΑΚ Α.Ε). Η επένδυση της Dolphin Capital, αφορά 4.000 στρέμματα, με σύνθετη τουριστική μονάδα.

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button