ΚΡΗΤΗ

Κρήτη | Ξεκίνησε η λειτουργία του ψηφιακού αγγειογράφου

Στην Κρήτη λειτουργεί από ο πιο σύγχρονος ψηφιακός αγγειογράφος της Ελλάδας κι ένας από τους πέντε καλύτερους στην Ευρώπη. Η προμήθεια του μηχανήματος εντάχθηκε στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Κρήτης και κόστισε 1,2 εκ. ευρώ.

Μεταξύ άλλων το πιο σύγχρονο στο είδος του μηχάνημα χρησιμοποιείται για ενδαγγειακές επεμβάσεις στον εγκέφαλο, ενδομοσχεύματα σε ανευρύσματα κοιλιακής και θωρακικής αορτής, διακαθετηριακούς εμβολισμούς σε επείγουσες αιμορραγίες τραυματικές ή μη και τέλος επεμβατικές ογκολογικές πράξεις στο ήπαρ και σε άλλα όργανα, όπως εξήγησαν οι καθηγητές Ακτινολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης Απόστολος Καραντάνας και επεμβατικής ακτινολογίας Δημήτρης Τσέτης, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην αξία και τη χρήση του μηχανήματος για τους πολίτες της Κρήτης υπογραμμίζοντας πως την τελευταία διετία το τμήμα έχει μετατραπεί από πλημμελώς εξοπλισμένο στο καλύτερα εξοπλισμένο στη χώρα.

neratzoulis neo

Μετά τον αγιασμό και κατά την παρουσίαση του μηχανήματος ιδιαίτερες ήταν οι ευχαριστίες που εξέφρασαν η Λένα Μπορμπουδάκη, Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, αλλά και ο Διοικητής του ΠαΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης, και ο Στέλιος Κτενιαδάκης, Αναπληρωτής Διοικητής του ΠαΓΝΗ.
Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button