ΚΡΗΤΗ

Κρήτη, Τυμπάκι: Αποκτά κλειστό γυμναστήριοΤην Προγραμματική Σύμβαση για την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στο Τυμπάκι, υπέγραψαν ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και ο Δήμαρχος Φαιστού, Γρηγόρης Νικολιδάκης στο Δημαρχείο στις Μοίρες.

Το έργο, προϋπολογισμού 2.890.000 ευρώ, με χρηματοδότηση εξ’ ολοκλήρου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, θα φιλοξενεί τα αθλήματα καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης, αντισφαίρισης και γυμναστικής.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Το Κλειστό Γυμναστηρίου Τυμπακίου θα έχει εμβαδόν 1.002 τ.μ., χωρητικότητα περίπου 200 θεατές και θα αποτελείται από τρία βασικά τμήματα:

α) την αίθουσα συγκεντρώσεων και γυμναστικής,

swell adv 2021

β) το συγκρότημα των βοηθητικών χώρων της αίθουσας προς εξυπηρέτηση των αθλουμένων, και

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

γ) τις κερκίδες και τους βοηθητικούς χώρους των θεατών.

Ο εξωτερικός χώρος του κλειστού γυμναστηρίου θα περιλαμβάνει υπαίθριο χώρο καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης και αντισφαίρισης, με σταθερές κερκίδες, θέσεις χώρου στάθμευσης, χώρους πρασίνου και κυκλοφορίας, περίφραξη και εισόδους εντός του οικοπέδου.

Την μεγάλη του ικανοποίηση για την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης εξέφρασε ο κ. Αυγενάκης, σημειώνοντας ότι «εντός του επόμενου τριμήνου ευελπιστούμε να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία δημοπράτησης και ανάδειξης αναδόχου», ενώ ο κ. Νικολιδάκης ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Αθλητισμού για τη συμβολή του στην υλοποίηση αυτού του αθλητικού έργου πνοής για την τοπική κοινωνία.

Ο κ. Αυγενάκης επισήμανε επιπλέον πως «η νέα, σύγχρονη, αθλητική εγκατάσταση θα εξυπηρετήσει και θα ικανοποιήσει ορισμένες από τις ανάγκες για αθλητική δραστηριότητα, ιδιαίτερα της νέας γενιάς του Δήμου Φαιστού, ο οποίος αριθμεί περίπου 4.500 μαθητές. Επιπλέον, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας για το εργατικό δυναμικό της ευρύτερης περιοχής, αλλά και θα αποτελέσει πόλο έλξης αθλητικού τουρισμού και μεσαίας κλίμακας αθλητικών διοργανώσεων».

Παράλληλα, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, έκανε αναφορά και στα άλλα αθλητικά έργα που αφορούν στη Μεσσαρά (στάδιο και κολυμβητήριο Μοιρών, κλειστό ξιφασκίας στην Πόμπια, Camp ΑμεΑ κ.ά.).


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button