Παρασκευή, 23 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΚΡΗΤΗΚρήτη | Στα Χανιά αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Κρήτη | Στα Χανιά αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Την Κρήτη επισκέπτεται ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο Τρίτη 23 Μαρτίου το πρωί και συγκεκριμένα το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ» στα Χανιά. Τον Πρωθυπουργό θα συνοδεύουν μόνο ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος.

Από την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021 η Φρεγάτα ΨΑΡΑ έχει ενσωματωθεί ως πλήρες οργανικό μέλος στη Δύναμη Κρούσης του Αεροπλανοφόρου EISENHOWER (Carrier Strike Group, CSG) κατά τον πλου του στην Κεντρική και Ανατολική Μεσόγειο. Η Δύναμη Κρούσης θα κάνει συνεκπαίδευση μέσων και μονάδων Ελλάδας και ΗΠΑ, με επιπλέον συμμετοχή από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δύο Υποβρυχίων και μαχητικών αεροσκαφών της ΠΑ.

mechanical adv 2021

Η εν λόγω συνεκπαίδευση όπως τονίζεται «δεν αυξάνει μόνο την επιχειρησιακή και μαχητική ικανότητα, αλλά αυξάνει και τη διαλειτουργικότητα των δυνάμεων που συμμετέχουν.

apostolakis adv 2

Η συμμετοχή των Ελληνικών ΕΔ στην εν λόγω αποστολή αποδεικνύει έμπρακτα τον σημαντικό ρόλο της Ελλάδας και των ΗΠΑ στην άμυνα και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, στο πλαίσιο της επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας [Mutual Defense Cooperation Agreement (MDCA)]. Η συνεργασία αυτή παράγει συγκεκριμένα και απτά αποτελέσματα. Ειδικά στη διασφάλιση των θαλασσίων οδών επικοινωνίας στην Κεντρική και Ανατολική Μεσόγειο, άρα και στην εμπέδωση του ρόλου της Ελλάδας ως πυλώνος σταθερότητας και ασφάλειας σε αυτήν την πολύ σημαντική περιοχή».

Υπενθυμίζεται πως το Eisenhower πέρυσι τον Ιούλιο είχε περάσει νότια της Κρήτης προερχόμενο από τον Περσικό Κόλπο και είχε εκτελέσει και πάλι γυμνάσια συνεκπαίδευσης με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Το γιγάντιο αεροπλανοφόρο

Το USS Dwight D. Eisenhower, το οποίο είναι πυρηνοκίνητο, έχει 5.600 άνδρες πλήρωμα, ενώ μεταφέρει 90 αεροσκάφη και ελικόπτερα.

-Κόστος: 4.5 δισ. δολάρια

-Συνολικό μήκος: 332.8 μέτρα

-Ύψος: 74 μέτρα

-Ταχύτητα: 56+ χλμ/ ώρα

-Διαθέτει: 2 πυρηνικούς αντιδραστήρες  Westinghouse A4W, 4 ατμομηχανές, 4 άξονες (προπέλας)

zygos gif 2020b
wind one adv
bbq stories2020
notakis adv
tech store adv 2021
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble