Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Παραδόθηκαν τα δύο πρώτα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB

Στην Κρήτη βρίσκονται από το πρωί της Τρίτης τα δύο πρώτα ασθενοφόρα για τα Κέντρα Υγείας Σπηλίου και Μοιρών.

Πρόκειται για μέρος της παραγγελίας των 14 συνολικά οχημάτων από την Περιφέρεια Κρήτης, με κονδύλια του ΕΣΠΑ. Τα υπόλοιπα 12 ασθενοφόρα θα παραδίδονται σταδιακά και μέχρι τέλος Αυγούστου στα Κέντρα Υγείας της Κρήτης.

NOVA

Η χρηματοδότηση για την αγορά των 14 υπερσύγχρονων 4Χ4 ασθενοφόρων ανέρχεται στα 1.150.000 ευρώ, και προέρχεται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κρήτης.

Η παράδοση έγινε στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης. Το παρών στην λιτή εκδήλωσης παραλαβής έδωσαν μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκςη, ο Διοικητής της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης Παπαβασιλείου Νεκτάριος, ο Υποδιοικητής Αγαπίου Δημήτρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο πρώην Υφυπουργός και βουλευτςή Ρεθύμνου Γιάννης Κεφαλογιάννης, οι δήμαρχοι Αγίου Βασιλείου, Ταταράκης Γιάννης και Φαιστού Νικολιδάκης Γρηγόρης.

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Σε δηλώσεις που έγιναν, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν:

Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης που εκπροσώπησε τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη: «Στο πλαίσιο μιας λιτής τελετής παραλαμβάνουμε σήμερα τα 2 πρώτα ασθενοφόρα που θα στελεχώσουν τα Κέντρα Υγείας της ενδοχώρας. Με τον στόλο των 14 συνολικά νέων ασθενοφόρων αναβαθμίζεται, εκσυγχρονίζεται, ο τομέας υγείας στο νησί μας προς όφελος της κοινωνίας των πολιτών».

Mechanical Solutions

Διοικητής 7ης ΥΠΕ Νεκτάριος Παπαβασιλείου: «Με πολύ χαρά παραλαμβάνουμε σήμερα τα 2 από τα 14 ασθενοφόρα, μέσω ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κρήτης, την οποία και ευχαριστούμε. Τα υπερσύγχρονα ασθενοφόρα θα καλύψουν τις ανάγκες της περιοχής του Σπηλίου στο Ρέθυμνο, και των Μοιρών στο Ηράκλειο. Προς τα τέλη του μήνα θα έχουμε άλλα τέσσερα ασθενοφόρα, στα μέσα του επόμενου θα παραλάβουμε άλλα τέσσερα, και στο τέλος Ιουλίου θα ολοκληρωθεί η παράδοση των 14 συνολικά ασθενοφόρων. Ευχόμαστε στα πληρώματα να μην τα χρησιμοποιούν πολύ, τα ασθενοφόρα είναι 4Χ4 που σημαίνει ότι η κίνηση τους σε ορεινές περιοχές θα είναι άνετη. Θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο σε ότι αφορά την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Ευχαριστώ όλους όσους βοήθησαν, και ιδιαίτερα τον Σταύρο Αρναουτάκη τον Περιφερειάρχη Κρήτης, γιατί υπήρξε μια εξαιρετική συνεργασία για το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Ο Υποδιοικητής της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης Αγαπίου Δημήτρης: «Νέα ασθενοφόρα είχαμε να πάρουμε από το 2008 και τότε είχε χρηματοδοτήσει την αγορά τους μέσω ΕΣΠΑ ο Περιφερειάρχης Κρήτης. Ευχαριστούμε τον Σταύρο Αρναουτάκη για τη συνεργασία. Συνεχίζουμε μαζί να θωρακίζουμε τη δημόσια και πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Έχουμε δρόμο μπροστά μας με το νέο ΕΣΠΑ. Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους εργαζόμενους στην ΠΦΥ για τις υπηρεσίες που παρέχουν καθημερινά στον πολίτη. Ευχαριστούμε τον Υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη και βουλευτή ΝΔ Γιάννη Κεφαλογιάννη για τις ενέργειες τους, όπως και τους δημάρχους των δυο Δήμων για την ευόδωση του έργου αυτού».

Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης: «Είναι μια σημαντική ημέρα για εμάς σήμερα, γιατί το ένα ασθενοφόρο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας Μοιρών. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους συνέβαλαν για την αγορά των ασθενοφόρων, την Περιφέρεια Κρήτης, τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, τον διοικητή της 7ης ΥΠΕ Νεκτάριο Παπαβασιλείου. Εξίσου σημαντικό είναι, ότι η δημιουργία του νέου Κέντρου Υγείας στις Μοίρες προχωρεί γρήγορα και μέχρι το τέλος του Καλοκαιριού θα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για να προχωρήσει μετά η δημοπράτηση».

Δήμαρχος Αγ. Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης: «Σήμερα έχουμε μια εξαιρετική εξέλιξη για τη δημόσια υγεία στο νησί. Παραλαμβάνουμε ένα ασθενοφόρο για το Κέντρο Υγείας Σπηλίου, είχε γίνει μια μεγάλη συντονισμένη προσπάθεια για να πάρουμε το νέο ασθενοφόρο. Η περιοχή πλέον δεν θα έχει πρόβλημα, θέλουμε να δώσουμε μεγάλο βάρος στη πρόληψη, και η πρόληψη είναι τα Κέντρα Υγείας, που πρέπει να θωρακίζονται όσο το δυνατόν καλύτερα.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο