Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Ολοκληρώθηκε το επιτυχημένο τριήμερο των” INNO DAYS”

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB
ZYGOS

Ενισχύεται το παρατηρητήριο καινοτόμου επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κρήτης με νέες συνεργασίες που υπέγραψε  ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Η υπογραφή των μνημονίων συνεργασίας έγινε στη διάρκεια του επιτυχημένου θεσμού της Περιφέρειας Κρήτης “INNO DAYS” και μετά την παρουσίαση των πολυεπίπεδων δράσεων του Παρατηρητηρίου καινοτόμου επιχειρηματικότητας από την Διευθύντρια της υπηρεσίας Ανάπτυξης Χρύσα Δασκαλάκη.

NOVA

Τα μνημόνια συνεργασίας υπογράφηκαν παρουσία του Υφυπουργού Ανάπτυξης Μάξιμου  Σενετάκη, του Προέδρου του Περιφερειακού συμβουλίου Βαγγέλη Ζάχαρη, του Αντιπεριφερειάρχη καινοτομίας επιχειρηματικότητας Αντώνη Παπαδεράκη του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Νίκου Ξυλούρη, επιστημόνων, ερευνητών, επιχειρηματιών και πλήθους επισκεπτών της έκθεσης.

Η πρώτη συνεργασία- μνημόνιο υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και την Διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης(ΕΚΤ)  Εύη Σαχίνη και αφορά την γενικότερη συνεργασία σε θέματα καινοτομίας όπως  τη αποτύπωση του οικοσυστήματος καινοτομίας της Περιφέρειας Κρήτης ,τον καθορισμό δεικτών μέτρησης και άλλα .

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Η άλλη συνεργασία -μνημόνιο υπογράφηκε ανάμεσα στον κ. Αρναουτάκη και την Πρόεδρο του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου και αφορά τη συνεργασία του Παρατηρητηρίου με την θερμοκοιτίδα νεοφυών επιχειρήσεων του ΕΒΕΑ σε δράσης δημιουργίας και υποστήριξης  νέων καινοτόμων επιχειρήσεων.

Ο Περιφερειάρχης και οι εκπρόσωποι του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης όπως και του ΕΒΕΑ αναφέρθηκαν στη σημαντικότητα της συνεργασίας στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών νεοφυών επιχειρήσεων και στην ενίσχυση της γνώσης και της παραγωγής.

Mechanical Solutions

Το τριήμερο των επιτυχημένων εκδηλώσεων “INNO DAYS” έκλεισε  με την ανακοίνωση από τον Αντιπεριφερειάρχη Αντώνη Παπαδεράκη των Βραβείων Καινοτομίας σε  επιχειρήσεις της Κρήτης αλλά και των βραβείων του “μαραθωνίου καινοτομίας”. Ο κ Παπαδεράκης επίσης ανακοίνωσε ότι, ο θεσμός των Βραβείων Καινοτομίας γίνεται ετήσιος και αποσκοπεί στην επιβράβευση των Κρητικών επιχειρήσεων που καινοτομούν και στην ενθάρρυνση των επιχειρήσεων να ενσωματώσουν γνώσεις στην δραστηριότητα τους. Ο Υφυπουργός κατά την απονομή των βραβείων συνεχάρη δημόσια για την επιτυχημένο θεσμό των “INNO DAYS”, την Περιφέρεια Κρήτης τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Αντώνη Παπαδεράκη τα στελέχη της Περιφέρειας, όπως και τα στελέχη  των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, του ΙΤΕ, καθώς και των επιχειρηματιών για τη συμμετοχή τους στην ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών.

Απονομές βραβείων Καινοτομίας σε Επιχειρήσεις της Κρήτης

Το Βραβείο Καινοτομίας προϊόντος/υπηρεσίας απονεμήθηκε από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Μάξιμο Σενετάκη στην Εταιρία BioCos, το Βραβείο Καινοτομίας Βιωσιμότητας-Ανθεκτικότητας απονεμήθηκε από τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη στην Εταιρία Βιοενεργειακή Κρήτης ΑΕ, το Βραβείο Καινοτομίας Επιχειρησιακής Διαδικασίας απονεμήθηκε από την Πρόεδρο του ΕΒΕΑ κα. Σοφία Κουνενάκη -Εφραίμογλου και το Βραβείο της νέας Καινοτόμου Επιχείρησης απονεμήθηκε από την κα. Εύη Σαχίνη, Διευθύντρια του ΕΚΤ.

Απονομές βραβείων Μαραθώνιου Καινοτομίας -Αρτέμης Σαϊτάκης

Το 1ο Βραβείο απονεμήθηκε σε ομάδα  φοιτητών του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, κ.κ. Φοίβο Σιμόπουλο και Εμμανουήλ Βαμβάκο.

Το 2ο Βραβείο απονεμήθηκε σε Ομάδα  αποτελούμενη από  τους ερευνητές του ΙΤΕ, κ.κ. Χαρίδημο Κονδυλάκη, Φωκίων Λογοθετίδη, Γεώργιο Καβλεντάκη, Γιάννη Πετράκη και Βασίλη Τζικούλη.

Το 3ο Βραβείο απονεμήθηκε σε Ομάδα  φοιτητών κ.κ. Εμμανουήλ Τζαγάκη (Πανεπιστήμιο Πατρών) και Άρη Ιωάννη Μιχαλόπουλο (Πανεπιστήμιο Κρήτης).

Τα βραβεία συνοδεύονταν με χρηματικά έπαθλα (2500€, 1500€ και 500€  αντίστοιχα) από το έργο «Δράσεις ακαδημαϊκής καινοτομίας, στο πλαίσιο λειτουργίας του Παρατηρητηρίου Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Κρήτης», καθώς και ένα τιμητικό δώρο από την εταιρεία SkyΤelecom, η οποία υποστήριξε τα δίκτυα επικοινωνίας των Ημερών Καινοτομίας 2023.

Ο Μαραθώνιος ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του Αρτέμη Σαϊτάκη (1954-2021), ο οποίος για πολλά χρόνια διετέλεσε Διευθυντής του Επιστημονικού Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας και συνέδεσε το όνομά του με τη στήριξη και την προώθηση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στην Κρήτη.

Τέλος, τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου Καινοτομίας που αποτελούνται από στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης και όλων των ακαδημαϊκών/ ερευνητικών ιδρυμάτων της Κρήτης εξέφρασαν την οδύνη τους για τον αδόκητο θάνατο του πρωτεργάτη και μέλους της Οργανωτικής Επιτροπής των InnoDays, του Hackathon, και του Φυτώριου Ιδεών, Καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης Ευάγγελου Γρηγορούδη και ανακοινώθηκε ότι η επαναλαμβανόμενη δράση του Φυτωρίου Ιδεών στο εξής θα ονομαστεί «Φυτώριο Ιδεών  Ευάγγελος Γρηγορούδης»

H διοργάνωση των InnoDays έγινε από την Περιφέρεια Κρήτης και η υλοποίηση μέσω του Παρατηρητηρίου και της Περιφερειακής Αναπτυξιακής Εταιρίας και ήταν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button