Europlan

Xaritakis
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Οι Ενώσεις Γονέων για το φασιστικό κάλεσμα στα Χανιά

BOX CAFE
Αλφαβητάρι

Τεντοτεχνική

DROP Cafe Palermo TECH HUB

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Κρήτης καταδικάζει την απόπειρα φασιστοσύναξης στα Χανιά που έβαζε στο στόχαστρο ανθρώπους που έχουν διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό και συνυπογράφει την καταγγελία που δημοσίευσε η Ένωση Γονέων Χανίων στις 28/6/2023.

Με αφορμή το κάλεσμα φασιστών προς τους γονείς

“IN_AND_OUT

Βρήκαν αφορμή οι φασίστες να κάνουν την εμφάνισή τους στην πόλη μας, διοργανώνοντας συγκέντρωση μίσους, με τους γνωστούς απαράδεκτους διαχωρισμούς με βάση το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, κ.ά. Μάλιστα έχουν το θράσος να απευθύνουν ιδιαίτερο κάλεσμα στους γονείς.

Τους απαντάμε ξεκάθαρα πως θα μας βρουν απέναντι!

Mechanical Solutions

Οι γονείς παλεύουμε όλα αυτά τα χρόνια να καλλιεργήσουμε στα παιδιά μας αξίες και ιδανικά που δε διαχωρίζουν τους ανθρώπους ανάλογα με το φύλο, τη θρησκεία, την καταγωγή ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

Παλεύουμε ώστε τα παιδιά μας να αγωνίζονται συλλογικά, με όλους τους συμμαθητές και συμμαθήτριές τους, μέσα από τα μαθητικά τους συμβούλια απέναντι στις πολιτικές που έχουν διαμορφώσει ένα αποκρουστικό, ανταγωνιστικό, εξετασιοκεντρικό σχολείο και διεκδικώντας την ολόπλευρη μόρφωση που έχουν ανάγκη.

Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να συζητήσουμε με τα παιδιά μας για τον φασισμό και τις αιτίες που τον γεννούν. Το σύστημα της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, που αξιοποιεί τους φασίστες ως μπαμπούλες απέναντι στους λαϊκούς αγώνες, στους αγώνες της νέας γενιάς.

Θέλουμε τα παιδιά μας να διαμορφώνουν κριτήριο να αναγνωρίζουν τον φασισμό με όποια προβιά κι αν εμφανίζεται, να τον αντιπαλεύουν και να τον απομονώνουν όπου τον συναντάνε, στο σχολείο ή τη γειτονιά.

Είμαστε περήφανοι για τη στάση των μαθητών και τις πολύμορφες δράσεις τους όλα τα προηγούμενα χρόνια απέναντι στη δράση των νεοναζί, φασιστών χρυσαυγιτών, με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, το χτύπημα σε μετανάστες και εργάτες, την παρέμβαση ορισμένων μέσα στα σχολεία.

Στεκόμαστε στο πλευρό των εκπαιδευτικών μας σε κάθε πρωτοβουλία μέσα στην τάξη και το σχολείο, που αναδεικνύει τον πραγματικό ρόλο του φασισμού ως εργαλείου του συστήματος, που βοηθάει τα παιδιά μας να καταλήγουν σε χρήσιμα ιστορικά συμπεράσματα, που απορρίπτει την κατάπτυστη και ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων, η οποία ταυτίζει τον φασισμό με τον λαϊκό αγώνα και ό,τι πιο προοδευτικό έδωσε η ανθρωπότητα.

Οι γονείς οργανώνουμε αντίστοιχα την πάλη μας και μέσα στα σωματεία μας γιατί πια έχουμε πλούσια πείρα. Ξέρουμε ότι ανεξάρτητα από την καταγωγή, το φύλο, τη θρησκεία ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό, με τους συναδέλφους μας- εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, σε κάθε χώρο- μάς ενώνει ο κοινός αγώνας για το μεροκάματο, την επιβίωση, τη στήριξη της οικογένειάς μας και απέναντι σε όποιον και ότι εκμεταλλεύεται εμάς και τα παιδιά μας.

Γι’ αυτό ας μην κάνουν τον κόπο να απευθύνονται σε εμάς! Έχουμε διαλέξει πλευρά προ πολλού! Δίπλα στα παιδιά μας και τους δασκάλους τους!

Γι’ αυτό δεσμευόμαστε πως ο αγώνας μας θα δυναμώσει ακόμα πιο αποφασιστικά το επόμενο διάστημα.

Γιατί ξέρουμε πολύ καλά πως ο φασισμός «…δε θα πεθάνει μόνος». Θα τον τσακίσουμε!


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button