Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Ο πιο εντυπωσιακός επιτάφιος – Τον προετοίμαζαν 1,5 μήνα

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB
ZYGOS

Με κεντρικό θέμα τη «Δευτέρα Παρουσία» στολίστηκε φέτος ο επιτάφιος στην Ιερά Μονή του Αγίου Παντελεήμονος στο Φόδελε στο Ηράκλειο στην Κρήτη για τη Μεγάλη Παρασκευή.

Για μία ακόμα φορά η συγκεκριμένη Ιερά Μονή έχει τον πιο εντυπωσιακό επιτάφιο με τους εθελοντές να τον προετοιμάζουν εδώ και 1,5 μήνα. Όπως αναφέρει μάλιστα σε ανάρτησή του στο Facebook ο π. Παντελεήμων Μούγκουρος χρησιμοποιήθηκαν χιλιάδες χάντρες και πολλά λουλούδια.

NOVA

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Χιλιάδες χάντρες με 1,5 μήνα σχεδόν προετοιμασίας και με πολλούς εθελοντές τοποθετήθηκαν και χιλιάδες μικρά χρυσανθεμάκια και ολοκληρώθηκε το φετινό σχέδιο του Επιταφίου:

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Το κλειδί για τον Παράδεισο! Η Δευτέρα Παρουσία! Ο Χριστός ήρθε αλλά θα ξαναέρθει!

Θλιμμένη και Μεγάλη ημέρα σήμερα και παράλληλα ελπιδοφόρα!

Θλιμμένη και Μεγάλη ημέρα σήμερα και παράλληλα ελπιδοφόρα! Θλιμμένη γιατί ο Κύριος μας γεύτηκε εκουσίως Σταυρό και Θάνατο, ελπιδοφόρα δε γιατί το έκανε για εμάς!

Mechanical Solutions

Τόσο πολύ μας αγάπησε που θέλησε να μας ελευθερώσει από την καταδυναστεία του διαβόλου και καταδέχτηκε να γίνει άνθρωπος, να ζήσει σαν εμάς αλλά δείχνοντας μας τον δρόμο για την ελευθερία, τον δρόμο για τον Ουρανό και την Βασιλεία Του!

Με την επίγειο ζωή του εφάρμοσε πλήρως την εντολή της ΑΓΑΠΗΣ που ο ίδιος έδωσε ώστε θυσίασε τον ίδιο του τον εαυτό, κατεβαίνοντας στον Άδη για να κηρύξει ακόμη και στους νεκρούς την ελπίδα για το μετά το θάνατο, την αιώνιο ζωή!

Οι Χριστιανοί αναζητούμε ακόμη αυτήν την ελπίδα, προσδοκούμε την αιώνιο ζωή και τον Παράδεισο δυστυχώς μέσα στον εγωκεντρισμό και την φιλαυτία μας και προσκυνούμε την κτίση παρά τον Κτίσαντα, ξεχνώντας ότι η Τελική Κρίση θα μας βρει όλους κατά την Δευτέρα Παρουσία Του!

Θεωρούμε ότι όλοι μας στο τέλος θα έχουμε μια θέση κοντά Του, στον Παράδεισο αλλά κανείς από εμάς δεν ακολουθεί το παράδειγμα Του, όπως είναι αποτυπωμένο στο Ευαγγέλιο και είναι το κλειδί για την Ουράνιο Βασιλεία!

Μέσα από την ζωή Του εδώ ο Χριστός έθρεψε πεινασμένους, πότισε διψασμένους, βοήθησε ξένους και αβοηθήτους, θεράπευσε ασθενείς και αμαρτωλούς, συγχώρεσε τους εχθρούς Του, αγάπησε τους πάντες και έδωσε την ίδια οδηγία – Εντολή προς εμάς : ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ.

ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ

Ταυτόχρονα έθεσε και το κριτήριο αλλά και την επιλογή στον καθένα μας για το αν θελουμε ή όχι μια θέση κοντά Του. Ο Κύριος ήρθε και μας έδωσε οδηγίες και θα ξαναέρθει κατά την Δευτέρα Παρουσία για να αποδώσει στον καθένα αυτό που του αξίζει σύμφωνα με τις πράξεις, τις προθέσεις και την πίστη του.

Η επιλογή είναι δίκη μας ! Θα συνεχίσουμε να σκεφτόμαστε μόνο τον εαυτούλη μας και την καλοπέραση μας κατα το «ἔχεις πολλὰ ἀγαθὰ κείμενα εἰς ἔτη πολλά· ἀναπαύου, φάγε, πίε, εὐφραίνου» (Λουκ. ιβ´ 19) παραμένοντας στην απομονώση μας και την τελική μας καταδίκη ακούγοντας το : πορεύεσθε ἀπ᾿ ἐμοῦ οἱ κατηραμένοι εἰς τὸ πῦρ τὸ αἰώνιον τὸ ἡτοιμασμένον τῷ διαβόλῳ καὶ τοῖς ἀγ­γέ­λοις αὐτοῦ (Ματθ. κε 41 ) , ή θα επιλέξουμε τον τρόπο που ο ίδιος μας έδειξε , τον δρόμο της δοτικότητας και της ΑΓΑΠΗΣ που θα μας οδηγήσει στο : δεῦτε οἱ εὐ­λογημένοι τοῦ πατρός μου, κληρονομήσατε τὴν ἡτοι­­­μα­σμένην ὑμῖν βασιλείαν ἀπὸ καταβολῆς κόσμου (Ματθ. κε 34 );

Καλή Ανάσταση!

Εύχομαι και προσεύχομαι ο λόγος και το παράδειγμα της Σταυρωμένης Αγάπης να μας συγκλονίσει και να ανανήψουμε από την οδό της πλάνης μας για να δρέψουμε τους καρπούς που Εκείνος μας προσφέρει! Καλή Ανάσταση!

Το φετινό θέμα στολισμού του επιταφίου αντλήθηκε από την εικόνα της Δευτέρας Παρουσίας η οποία φυλάσσεται στη Μονή μας!».


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button