ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Κονδύλι 350 εκ. ευρώ έως το 2023 για υποδομές

Κονδύλι ύψους 350 εκ. ευρώ που αφορά το χρονικό διάστημα έως το 2023 θα απορροφήσει η Περιφέρεια Κρήτης μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος ΥΜΕΠΕΡΑΑ και αφορούν υποδομές-έργα στους τομείς των μεταφορών, της οδικής ασφάλειας, το περιβάλλον με παρεμβάσεις σε ύδρευση, διαχείριση απορριμμάτων και λυμάτων.

Η υλοποίηση του προγράμματος στην Κρήτη παρουσιάστηκε σε ενημερωτική εκδήλωση που οργάνωσε το Υπουργείο Οικονομίας-Ανάπτυξης ενώ στην παρέμβαση του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης κάλεσε τους Δήμους και τους φορείς του νησιού να έχουν έτοιμες τις κατάλληλες μελέτες προκειμένου να ενταχθούν τα έργα προς χρηματοδότηση από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ.

caffeine adv2020b

Ο κ. Αρναουτάκης τόνισε ότι η χρηματοδότηση του προγράμματος στη παρούσα προγραμματική περίοδο για την Κρήτη ανέρχεται στα 250 εκ. ευρώ, ενώ για την νέα, το κονδύλι φτάνει τα 100 εκ. ευρώ.

Στην εκδήλωση είχαν προσκληθεί από το Υπουργείο και συμμετείχαν Δήμαρχοι, οι φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, εκπρόσωποι νοσοκομείων, και όλοι οι δικαιούχοι του προγράμματος.
Η προϊσταμένη της μονάδας προγραμματισμού και αξιολόγησης του επιχειρησιακού προγράμματος για τις υποδομές μεταφορών στο περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη του ΕΣΠΑ 2014-2020 Χριστίνα Δρίτσα, που παρουσίασε τις δράσεις του προγράμματος, σε δηλώσεις της ανέφερε, ότι, στο πλαίσιο υλοποίησης του ΥΜΕΠΕΡΑΑ «στη Περιφέρεια Κρήτης πρόκειται να υλοποιηθούν σημαντικά έργα στους τομείς μεταφορών και περιβάλλοντος.

neratzoulis neo

Επίσης παρουσιάζουμε σήμερα τις προσκλήσεις για νέα έργα που θα ενταχθούν και τα οποία εκτιμούμε ότι θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2023. Πρόκειται για έργα του τομέα μεταφορών και του τομέα περιβάλλοντος, όπως οδικής ασφάλειας την υποστήριξη των περιβαλλοντικών έργων στο Αεροδρόμιο Καστελίου, έργα διαχείρισης λυμάτων, διαχείρισης απορριμμάτων, ύδρευσης, διαχείρισης-προστασίας της φύσης κυρίως. Το συνολικό ποσό αφορά ενταγμένα έργα της τάξης των 250 εκατομμυρίων ευρώ και μια επιπλέον ένταξη 100 εκατομμυρίων, συνολικά 350 εκ. ευρώ για την Περιφέρεια Κρήτης, ενώ το συνολικό ποσό για την χώρα είναι 5,5 δις, απορροφήσεις που αφορούν μέχρι το έτος 2023».

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι “το ποσό το οποίο αναφέρεται για την Κρήτη και σε αυτή την προγραμματική περίοδο είναι 250 εκατομμύρια και 100 για τη νέα προγραμματική περίοδο δηλαδή ένα σύνολο 350 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο στόχος είναι η απορρόφηση των κονδυλίων αυτών μέχρι το 2023 και τα έργα τα οποία προετοιμάζονται για την επόμενη προγραμματική περίοδο. Σημαντικά έργα, όπως είναι η διαχείριση των απορριμμάτων που χρηματοδοτούνται από το αρμόδιο Υπουργείο που ξεπερνούν τα 100 εκ., έργα βιολογικών, οδικής ασφάλειας, που είναι για τον βόρειο οδικό άξονα και κάποιους άλλους άξονες που χρηματοδοτούνται από το τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου.

Εμείς από την πλευρά τη δική μας θέλουμε να είναι πανέτοιμες οι μελέτες να μπορούν να εντάσσομαι έργα, να απορροφούμε κονδύλια και να διεκδικούμε και άλλους πόρους».

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button