ΚΡΗΤΗ

Κρήτη : Ερχονται υπερσύγχρονες φοιτητικές εστίες

Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει για το Πανεπιστήμιο Κρήτης που θα δει, δύο νέες Πανεπιστημιουπόλεις με όλες τις ανέσεις, να αναδύονται τόσο στο Ηράκλειο, όσο και στο Ρέθυμνο, με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 180 εκατομμύρια ευρώ.

Σε μια νέα σελίδα της ιστορίας του έρχεται το Πανεπιστήμιο Κρήτης με την κατασκευή εστιών στις Ηρακλείου και τον Γάλλο Ρεθύμνου με στόχο το πανεπιστήμιο να πληροί τις διεθνείς προδιαγραφές των κορυφαίων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.

caffeine adv 2021

Θα δημιουργηθούν παράλληλα και κοινόχρηστοι χώροι: χώροι υποδοχής, εστιατόρια, σούπερ μάρκετ, βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια, κοινόχρηστες κουζίνες, καθιστικά, χώροι αναψυχής και ψυχαγωγίας, αποθήκες, πλυντήρια και στεγνωτήρια, θα δημιουργηθούν δηλαδή κανονικές Πανεπιστημιουπόλεις.

Στα τέλη Γενάρη θα αναδειχθεί ο ανάδοχος που μέσω ΣΔΙΤ θα ολοκληρώσει τις υποδομές μέσα σε 3 χρόνια και θα τις παραδώσει στο πανεπιστήμιο μετά από 27 χρόνια διαχείρισης.

neratzoulis neo

Σήμερα από το σύνολο των 21.000 φοιτητών και υποψήφιων διδακτόρων συνολικά, φιλοξενούνται σε πανεπιστημιακές δομές μόλις 150 φοιτητές στο Ηράκλειο και 350 στο Ρέθυμνο, ενώ στις 23 Ιανουαρίου 2020 θα αναδειχθεί ο ανάδοχος που μέσα σε 3 χρόνια θα χτίσει 1.000 νέες κατοικίες στο Ηράκλειο και 2.000 νέες κατοικίες στο Ρέθυμνο με διαχείριση για 27 χρόνια.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης έχει θορυβηθεί από την ακατάσχετη διάθεση κατοικιών μέσω βραχυχρόνιας μίσθωσης τόσο στο Ηράκλειο και ιδίως στο Ρέθυμνο, εις βάρος της εκπαιδευτικής κοινότητας, με αποτέλεσμα να είναι και το πρώτο πανελλαδικά που μέσω ΣΔΙΤ προχωρά σε ένα από τε μεγάλα αναπτυξιακά έργα στην Κρήτη.

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button