ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Έρχονται νέες φυλακές – Καταργούνται της Νέας Αλικαρνασσού και Νεάπολης

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Αντίστροφη μέτρηση πλέον για την ολοκλήρωση των εργασιών προκειμένου να ανεγερθεί το νέο κατάστημα κράτησης φυλακών στις Kουρούνες της Νεάπολης Λασιθίου.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Γιώργου Ι. Παπαδάκη, ο Γενικός Γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής, Κώστας Παπαθανασίου, οι εργασίες ανέγερσης των νέων φυλακών στις Κουρούνες Λασιθίου, έχουν προχωρήσει κατά 80%.

“ΧΡΥΣΟΣ

Όπως περιγράφει ο Γενικός Γραμματέας, οι νέες φυλακές που θα έχουν την ονομασία “Κρήτη ΙΙ” θα είναι ένα σύγχρονο κατάστημα κράτησης που θα εξυπηρετήσει σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες του νησιού. Πρόκειται για μία έκταση 90.000 στρεμμάτων με δυνατότητα φιλοξενίας 600 κρατουμένων.

Εκεί θα μεταφερθούν οι κρατούμενοι των φυλακών της Νέας Αλικαρνασσού και των υφιστάμενων φυλακών της Νεάπολης μόλις ολοκληρωθούν στο 100% οι εργασίες.

“IN_AND_OUT

Ο Γενικός Γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής, χαρακτήρισε το έργο μία “σοβαρή επένδυση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη την ώρα που συνολικά στις φυλακές του νησιού φιλοξενούνται 1000 κρατούμενοι”.

Όπως είπε, μέσα στους τρεις πρώτους μήνες του 2023, εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν βασικές εργασίες όπως η κατασκευή του Διοικητηρίου, η τοποθέτηση συστημάτων ασφαλείας και άλλες και εκτίμησε ότι το διάστημα αυτό θα είναι έτοιμη και η πρώτη πτέρυγα η οποία θα φιλοξενήσει τους πρώτους κρατούμενους.

Mechanical Solutions

Με την ολοκλήρωση των εργασιών για την ανέγερση του καταστήματος κράτησης “Κρήτη ΙΙ” όλοι οι κρατούμενοι των φυλακών Αλικαρνασσού και Νεάπολης θα μεταφερθούν εκεί και στη συνέχεια οι φύλακες αυτές θα κλείσουν.

Το κόστος του έργου είχε αρχικά προϋπολογισμό περίπου 23 εκατομμύρια ευρώ ενώ με τις εκπτώσεις που έγιναν στη συνέχεια το ποσό αυτό κατέβηκε στα 18 με 19 εκατομμύρια.

Ο κ. Παπαθανασίου δήλωσε ότι θα επισκεφθεί και ο ίδιος τις εγκαταστάσεις των νέων φυλακών για να δει από κοντά την εξέλιξη των εργασιών στις αρχές του επόμενου μήνα.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Πηγή
ekriti.gr

Σχετικά άρθρα

Back to top button