ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Ανατροπή σε υπόθεση διατροφής για πρώτη φορά

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Τεράστια ανατροπή στις δικαστικές αίθουσες της Κρήτης, σε υπόθεση διατροφής από τον πατέρα στο παιδί του, ανατρέποντας απόφαση προσωρινής διαταγής που του επέβαλε να πληρώνει μηνιαίως 500 ευρώ, αντί των 1.350 ευρώ που ζητούσε η μητέρα σε μηδενική καταβολή.

Συγκεκριμένα με απόφαση του το Μονομελές Πρωτοδικείο Χανίων ανατρέπει όλα όσα ξέραμε μέχρι σήμερα σχετικά με την υποχρέωση καταβολής διατροφής από τον πατέρα στο παιδί. Το δικαστήριο, παρότι διατήρησε το αίτημα της μητέρας να είναι εκείνη που θα έχει την αποκλειστική επιμέλεια του παιδιού των αντιδίκων, χορήγησε αυξημένη επικοινωνία στον πατέρα σε σχέση με αυτό που ζητούσε η μητέρα.

“ΧΡΥΣΟΣ

Συγκεκριμένα έκρινε πως και ο πατέρας, γνωστός ξενοδόχος των Χανίων, θα επικοινωνεί από κοντά με το παιδί του τέσσερις φορές την εβδομάδα εν απουσία της μητέρας του, ορίζοντας ακόμη και καθημερινή επικοινωνία μέσω τηλεφώνου ή άλλης διαδικτυακής εφαρμογής.

Επιπλέον, έκρινε ότι ο πατέρας, δεν έχει υποχρέωση καταβολής διατροφής διαλαμβάνοντας μεταξύ άλλων στο σκεπτικό του ότι «το δικαστήριο μπορεί ανάλογα με την περίπτωση:

“IN_AND_OUT

α) να κατανείμει την άσκηση της γονικής μέριμνας μεταξύ των γονέων, να εξειδικεύσει τον τρόπο άσκησής της στα κατ` ιδίαν θέματα ή να αναθέσει την άσκηση της γονικής μέριμνας στον ένα γονέα ή σε τρίτο,
β) να διατάξει πραγματογνωμοσύνη ή τη λήψη οποιουδήποτε άλλου πρόσφορου μέτρου,
γ) να διατάξει διαμεσολάβηση ή την επανάληψη διακοπείσας διαμεσολάβησης, ορίζοντας συγχρόνως τον διαμεσολαβητή.

Για τη λήψη της απόφασής του το δικαστήριο λαμβάνει υπόψη τους έως τότε δεσμούς του τέκνου με τους γονείς και τους αδελφούς του, καθώς και τις τυχόν συμφωνίες που έκαναν οι γονείς του τέκνου για την άσκηση της γονικής μέριμνας».

Mechanical Solutions

Το παραπάνω περιλαμβάνεται στο σκεπτικό της απόφασης με την οποία κρίθηκε, μεταξύ άλλων, ότι η διατροφή του ανήλικου τέκνου μπορεί να καλυφθεί εξ ολοκλήρου από τη μητέρα και δεν επιδίκασε διατροφή στον πατέρα, παρότι η μητέρα κατά δήλωση της αποκερδαίνει 500 ευρώ μηνιαίως και ο αντίδικος ήταν μεγαλοεπιχειρηματίας ξενοδόχος.

Ο δικηγόρος Μανώλης Βαμβουνάκης που χειρίστηκε την υπόθεση δήλωσε τα εξής: «Είναι η πλέον πρωτοποριακή απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης, αφού η αντίδικος έπεσε στην παγίδα που η ίδια νόμιζε ότι έστηνε στο δικαστήριο, λέγοντας ότι δήθεν δεν επιθυμούσε την διατροφή που αρχικώς ζητούσε για το παιδί δηλαδή να καταβάλλονται 1.350€ μηνιαίως, κάτι το οποίο ως παράλογο κρίθηκε απαράδεκτο.

Το δικαστήριο, χωρίς να υπεισέλθει στην ουσία των ψευδέστατων καταγγελιών ενδοοικογενειακής βίας, τα οποία κατασκεύασε η αντίδικος για να φύγει και να πάρει το παιδί εν μία νυκτί, δέχτηκε ότι ο εντολέας μου δεν υποχρεούται πια να καταβάλει διατροφή μεταρρυθμίζοντας έτσι την πρώτη απόφαση προσωρινής διαταγής που του επέβαλε διατροφή 500 ευρώ το μήνα.

Τα επιχειρήματα της αντιδίκου ότι δήθεν λαμβάνει μόνο 500 ευρώ από την δουλειά της, ενώ αποδείξαμε με τον συνάδελφο μου κ. Παντελάκη, ότι διαμένει σε ενοίκιο με θέα την θάλασσα έναντι τιμήματος 650 ευρώ, το οποίο κάλυπτε από την διατροφή που έδινε ο πατέρας, είμαι βέβαιος ότι έπαιξαν μεταξύ άλλων καθοριστικό ρόλο στην απόφαση αυτή. Το γεγονός ότι μιλάμε για έναν επιτυχημένο επαγγελματία στον τομέα του τουρισμού δεν συνεπάγεται για την ελληνική δικαιοσύνη και την προσωπική, ηθική και οικονομική του αφαίμαξη.»


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button