ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Πόλη – πρότυπο με την στήριξη του ΙΤΕΠρογραμματική σύμβαση με στόχο την μετατροπή της πόλης του Ηράκλειου σε πόλη-πρότυπο στην Ελλάδα όσον αφορά στην αξιοποίηση τεχνολογιών του Διαδικτύου των Αντικειμένων (Internet of Things – IoT) για εφαρμογές «Έξυπνων Πόλεων» υπέγραψαν σήμερα ο Δήμος Ηρακλείου και το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ).

Μέσω της νέας προγραμματικής σύμβασης ο Δήμος θα μπορέσει να εμπλουτίσει περαιτέρω την υποδομή της πόλης του Ηρακλείου με ένα εκτεταμένο δίκτυο αισθητήρων που θα παρέχει την απαραίτητη υποδομή για την ανάπτυξη και παροχή νέων, εξελιγμένων και καινοτόμων υπηρεσιών έξυπνων πόλεων. Οι προδιαγεγραμμένες υπηρεσίες, αρχικά, θα συμπεριλαμβάνουν την δημιουργία ενός πιλοτικού συστήματος έξυπνης στάθμευσης στο κέντρο του Ηρακλείου, όπου οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο μέσω του διαδικτύου για την ύπαρξη θέσεων στάθμευσης σε προεπιλεγμένα σημεία.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Επιπλέον, θα αναπτυχθεί ένα πιλοτικό σύστημα για την παρακολούθηση της ποιότητας και στάθμης των υδάτων της πόλης, με σκοπό στη συνέχεια να δημιουργηθεί ένα έξυπνο σύστημα διαχείρισης των υδάτων. Τέλος, θα επεκταθεί το τρέχον σύστημα μέτρησης και παρακολούθησης των περιβαλλοντολογικών παραγόντων της ατμόσφαιρας επεκτείνοντας την κάλυψη σε νέες περιοχές εκτός του κέντρου του Ηρακλείου.

Από την πλευρά του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ, το έργο αυτό αποτελεί μέρος της γενικότερης στρατηγικής του για αξιοποίηση των πρωτοπόρων ερευνητικών αποτελεσμάτων του από την κοινωνία, υπό το πρίσμα νέων συνεργασιών με φορείς, έχοντας το βλέμμα στην Κρήτη, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

swell adv 2021

Συγκεκριμένα, από το Ινστιτούτο Πληροφορικής θα διαδραματίσουν ενεργό ρόλο για την υλοποίηση του έργου τα Εργαστήρια Αλληλεπίδρασης Ανθρώπου Υπολογιστή, Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων, Επεξεργασίας Σήματος και Πληροφοριακών Συστημάτων. Το Εργαστήριο Αλληλεπίδρασης Ανθρώπου Υπολογιστή θα είναι υπεύθυνο για την δημιουργία των εφαρμογών προς τους πολίτες.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Το Εργαστήριο Τηλεπικοινωνιών θα είναι υπεύθυνο για την δημιουργία και την εγκατάσταση της έξυπνης υποδομής για την παροχή των έξυπνων υπηρεσιών. Το Εργαστήριο Πληροφοριακών συστημάτων θα αναπτύξει την πλατφόρμα ανοιχτών δεδομένων, ενώ το Εργαστήριο Επεξεργασίας Σήματος θα εμβαθύνει στην ανάλυση των δεδομένων που θα μεταδίδονται από τους αισθητήρες που θα εγκατασταθούν. Επιστημονικός υπεύθυνος του Έργου είναι ο Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Στεφανίδης.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button