Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Ζητούν αυστηριοποίηση ποινών για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB
ZYGOS

Οι αντιπρόσωποι του Νομού Ηρακλείου στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων εξέδωσαν ανακοίνωση εκφράζοντας τη σοβαρή ανησυχία τους για τις αυξανόμενες επιθέσεις κατά των αστυνομικών.

Στην ανακοίνωση τονίζεται η επείγουσα ανάγκη για άμεσες αλλαγές από την πολιτεία σε διάφορα επίπεδα για την προστασία των αστυνομικών από τέτοια περιστατικά και την ενίσχυση του ηθικού τους.

NOVA

Οι αντιπρόσωποι υπογραμμίζουν ότι είναι απαραίτητο να ληφθούν μέτρα ώστε κανένας αστυνομικός να μην βρίσκεται μόνος του κατά την εκτέλεση υπηρεσίας. Τονίζουν επίσης τη σημασία της έκδοσης σαφών οδηγιών για κάθε αποστολή και της παροχής σύγχρονων μέσων προστασίας, όπως κάμερες καταγραφής, σπρέι πιπεριού, και τέιζερ, τα οποία ήδη χρησιμοποιούνται σε άλλες χώρες για την αποτροπή επιθέσεων.

Επιπλέον, ζητούν την αυστηροποίηση των ποινών για επιθέσεις κατά αστυνομικών, καθώς και την άμεση νομική υποστήριξη για τους συναδέλφους τους, παρέχοντας συμβουλές και εκπροσώπηση σε περιπτώσεις επιθέσεων. Κλείνοντας, οι αντιπρόσωποι εκφράζουν τη συμπαράστασή τους σε όλους τους τραυματισμένους αστυνομικούς και δεσμεύονται να συνεχίσουν να αγωνίζονται με ζήλο για την εξασφάλιση των αυτονόητων δικαιωμάτων τους.

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Η ανακοίνωση:

“Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε σχεδόν καθημερινά θεατές, των επιθέσεων εις βάρος αστυνομικών.
Στο Ηράκλειο, ήδη τρεις περιπτώσεις σε λίγες μόνο μέρες, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, με αποκορύφωμα την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του συναδέλφου μας, έξωθεν της οικίας της Προέδρου του Αρείου Πάγου, με βόμβες μολότοφ.
Η πολιτεία είναι ανάγκη να προχωρήσει άμεσα σε αλλαγές, σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να προστατεύσει τους συναδέλφους, από τέτοια περιστατικά και να τονώσει το ηθικό τους.

Mechanical Solutions

– Κανείς συνάδελφος μόνος του για εκτέλεση υπηρεσίας, σε περιπολικό όχημα, από οποιαδήποτε υπηρεσία και αν προέρχεται.

– Για οποιοδήποτε περιπολικό όχημα, με επιβαίνοντες συναδέλφους, που διατάσσεται να εκτελέσει υπηρεσία σταθερής φύλαξης σε συγκεκριμένο στόχο οικονομικό, πολιτικό κλπ., να εκδίδεται υποχρεωτικά έγγραφη διαταγή, ως μνημόνιο ενεργειών, με σαφείς οδηγίες για κάθε περίπτωση επέμβασης ή αποτροπής, που τυχόν απαιτηθεί, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων τους. Απαιτείται να ορίζονται επακριβώς, τα μέτρα προστασίας του προσωπικού.

– Επιτακτική πλέον η ανάγκη να προστεθούν στον αστυνομικό εξοπλισμό, νέα σύγχρονα μέσα προστασίας του προσωπικού, για τυχόν αποτροπής επίθεσης εις βάρος του, όπως εφαρμόζονται ήδη και σε άλλα κράτη , κάμερες καταγραφής των περιστατικών, σπρέι πιπεριού, λαστιχένιες σφαίρες, τέιζερ κ.λ.π..

-Άμεση νομική υποστήριξη 24ωρης λειτουργίας όλων των συναδέλφων μας, για παροχή συμβουλών και παράσταση από συνήγορο για υποστήριξη κατηγορίας , σε περιπτώσεις επιθέσεων εναντίον τους.

– Αυστηριοποίηση ποινών για επιθέσεις σε βάρος συναδέλφων μας.

– Αναγνώριση της “Επικινδυνότητας της εργασίας μας”.

Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας, σε όλους τους τραυματισμένους συναδέλφους μας και τους υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο, να απαιτούμε τα αυτονόητα.”


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button