ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Σε εξέλιξη η φύτευση άνω των 1.000 νέων δέντρων

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φύτευση άνω των 1.000 νέων δέντρων σε περιοχές του Ηρακλείου.

Όπως ενημερώθηκε το πρωί της Πέμπτης 14 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός από την προϊσταμένη του Τμήματος Πρασίνου του Δήμου Ερωφίλη Φραγκούλη, ήδη από την 1η Σεπτεμβρίου  έχουν φυτευθεί 142 δέντρα σε διάφορα σημεία της πόλης (70 στο παραλιακό μέτωπο, 56 στο Πάρκο Ερυθραίας και 16 σε πάρκα).

caffeine adv2020b

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Δήμου, μέσα στους επόμενους μήνες ο αριθμός των νέων φυτεύσεων θα  ξεπεράσει τις 1.000,  σε δρόμους και σε υφιστάμενους ή σε καινούργιους χώρους πρασίνου (όπως στον νέο κοινόχρηστο χώρο στην αρχή της οδού Παπαναστασίου, στον νέο κοινόχρηστο χώρο στις εργατικές κατοικίες της Αγίας Αικατερίνης, σε χώρο του Λιμενικού Ταμείου κ.ά).

Ο Δήμαρχος δήλωσε σχετικά: «Η προσπάθειά μας να αυξήσουμε το πράσινο στην πόλη μας συνεχίζεται. Είτε με την δημιουργία καινούργιων πάρκων και κοινοχρήστων χώρων, είτε με τις φυτεύσεις  χιλιάδων νέων δέντρων, η αναλογία πρασίνου ανά κάτοικο στο Ηράκλειο διαρκώς βελτιώνεται.

neratzoulis neo

Έχουμε ακόμα δρόμο για να φτάσουμε στο επίπεδο που επιθυμούμε,  όμως, χάρις και στην καλή δουλειά των εργαζομένων του Τμήματος Πρασίνου, θεωρώ ότι θα τα καταφέρουμε».

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button