Nbaxevanis

Χαλκιαδάκης

Europlan
KOSA
ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Προετοιμασίες για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας

DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
ΜΗΛΟ

Το Ηράκλειο ετοιμάζεται να υποδεχτεί με κάθε επισημότητα την Ολυμπιακή Φλόγα, ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός διεθνούς εμβέλειας, που στο ταξίδι της για το Παρίσι, όπου θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, θα επισκεφτεί την πόλη μας την ερχόμενη Πέμπτη 18 Απριλίου 2024.

Ο Δήμος Ηρακλείου, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία σε αυτή την ξεχωριστή και γεμάτη συμβολισμούς εκδήλωση διάδοσης του Ολυμπιακού ιδεώδους, προετοιμάζεται σε συνεργασία με όλους τους φορείς για την διοργάνωση με τον καλύτερο τρόπο της τελετής υποδοχής και στη συνέχεια της καθιερωμένης λαμπαδηδρομίας, «φωτίζοντας» παράλληλα την μακραίωνη ιστορία της πόλης και τα σημαντικά μνημεία της παγκόσμιας εμβέλειας όπως η Κνωσσός.

NOVA

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε σήμερα ευρεία σύσκεψη στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου όπου συζητήθηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για την οργάνωση της καλύτερης δυνατής και με ασφάλεια διεξαγωγής  της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, με τη συμμετοχή των αρμόδιων Αντιδημάρχων,  στελεχών του ΑΑΗ  ΑΕ ΟΤΑ, φορέων της πόλης και εκπροσώπων των σωμάτων ασφαλείας. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, που ήταν και η τελική πριν την διεξαγωγή των εκδηλώσεων, έγινε εκτενής ανασκόπηση όλων όσων έχουν αποφασιστεί και μια τελευταία ενημέρωση που αφορούσε τη δημιουργία των καλύτερων συνθηκών διεξαγωγής της λαμπαδηδρομίας και της τελετής υποδοχής στην Πλατεία Αγ. Τίτου.

Επίσης αναλύθηκε ο σχεδιασμός κατά την παραμονή της Ολυμπιακής φλόγας στο Ηράκλειο ο οποίος περιλαμβάνει και την παρουσία μαθητών τόσο στη διαδρομή της Λαμπαδηδρομίας όσο και στην τελετή που θα προσδώσει εορταστική ατμόσφαιρα, ενώ συζητήθηκαν και οι παράλληλες εκδηλώσεις πολιτιστικού επιπέδου που θα επιμεληθεί το Λύκειο Ελληνίδων. Όσον αφορά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τα άλλα μέτρα, οι εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας της πόλης (αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας από διάφορα εμπλεκόμενα τμήματα, του  Κεντρικού Λιμεναρχείου και της Δημοτικής Αστυνομίας) έδωσαν κατευθύνσεις και διευκρινήσεις για την ασφάλεια της διαδρομής και του χώρου της τελετής. Η  συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων στη σημερινή σύσκεψη ήταν ουσιαστικής σημασίας για την άρτια υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας. Αμέσως μετά το τέλος της σύσκεψης οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν την Πλατεία Αγίου Τίτου για να δουν δια ζώσης των χώρο όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής φλόγας.

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της αυτοψίας, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εκπροσώπους των φορέων και ευχήθηκε καλή επιτυχία στην προσπάθεια που καταβάλλεται ώστε το Ηράκλειο να φιλοξενήσει με άψογο τρόπο τις εκδηλώσεις για την Ολυμπιακή Φλόγα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Τσαπάκης, Νίκος Γιαλιτάκης, Μανόλης Χαιρέτης, Ρένα Παπαδάκη, Φιλαρέτη Δαφέρμου- Χρονάκη, ο πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ Κώστας Βαρβεράκης, η αντιπρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ Μάρα Παναγιωτάκη, η Αντιπρόεδρος ΑΑΗ ΑΕ ΟΤΑ Άρια Χουρδάκη, ο εκπρόσωπος της Περιφερειακής Δ/νσης Κρήτης Όμηρος Θεολογίτης, η Πρόξενος της Γαλλίας Σοφία Τσαντηράκη, η πρόεδρος των καθηγητών Γαλλικής γλώσσας Καίτη Δαμουλάκη.

Mechanical Solutions


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο