ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη δωρεά μυελού των οστών στην Κρήτη

Η συλλογή έγινε στην Αιμοδοσία του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου (όπου τα τελευταία 20 χρόνια γίνονται συλλογές αιμοποιητικών μοσχευμάτων από ασθενείς) και με τη συνεργασία της Αιμοδοσίας και της Μονάδας Αυτόλογης Μεταμόσχευσης της Αιματολογικής κλινικής.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

caffeine adv2020b

«Η συλλογή μυελού των οστών από εθελοντές δότες είναι μια απλή και ασφαλής διαδικασία που δίνει κυριολεκτικά ευκαιρία ζωής σε κάποιους ασθενείς. Τα τελευταία χρόνια ένα μεγάλο δίκτυο μεμονωμένων εθελοντών ή εθελοντικών συλλόγων όπως και υπηρεσιών υγείας έχουν δραστηριοποιηθεί με ιδεώδες και όραμα την επάρκεια σε μυελικά μοσχεύματα για όλους τους ασθενείς. Έτσι στην χώρα μας ο αριθμός των εθελοντών δοτών μυελού από κάποιες χιλιάδες που ήταν πριν 5 χρόνια σήμερα έχει ανέλθει σε εκατοντάδες χιλιάδες.

Η Κρήτη είναι πολύ ζωντανή σ’ αυτό, συμμετέχει ενεργά με εθελοντές δότες που ως τώρα μετακινούνταν στα μεγάλα αστικά κέντρα αλλά από εδώ και στο εξής τα πράγματα απλουστεύουν: οι Κρητικοί εθελοντές δότες μυελού των οστών θα μπορούν να χαρίζουν ζωή και στον τόπο τους».

neratzoulis neo

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button