Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Εύκολη και ασφαλής η πρόσβαση στις σχολικές μονάδες με την κατασκευή πεζοδρομίων και 25 υπερυψωμένων διαβάσεων

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB

Αυτοψία στις εργασίες βελτίωσης της προσβασιμότητας μέσω της κατασκευής πεζοδρομίων και υπερυψωμένης διάβασης πεζών στη συμβολή των οδών Πυράνθου και Αυλώνος πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης 21/5 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, συνοδευόμενος από τον Αντιδημάρχο Τεχνικών Έργων Γιώργο Σισαμάκη και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου είδε από κοντά την πρόοδο των εργασιών, που επηρεάζουν θετικά το σχολικό συγκρότημα που στεγάζει το 2ο Ειδικό Σχολείο, το 19ο και το 41ο Νηπιαγωγείο, καθώς και το 30ο, το 46ο και το 49ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, καθώς και τα έργα μέχρι το σχολικό συγκρότημα της οδού Κονδυλάκη και σε δήλωσή του ανέφερε: «Η συνολική βελτίωση της προσβασιμότητας αποτελεί προτεραιότητα για την Δημοτική μας Αρχή. Με αυτά τα έργα, δημιουργείται ένα ασφαλές περιβάλλον που βελτιώνει την ασφάλεια μετακίνησης των παιδιών και γενικότερα των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας από και προς τα σχολεία. Βελτιώνει ταυτόχρονα στο μέγιστο δυνατό την όδευση των πεζών και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην διαμόρφωση των πεζοδρομίων, με τις απαιτήσεις της προσβασιμότητας που συμπεριλαμβάνουν και τις οδεύσεις των τυφλών.».

NOVA

Στο περιθώριο των αυτοψιών, ο Αλέξης Καλοκαιρινός, συνομίλησε και με κατοίκους, επαγγελματίες, αλλά και διερχόμενους οδηγούς για ζητήματα που τους απασχολούν αναφορικά με την καθημερινότητα της περιοχής.

Τα έργα διαμόρφωσης πεζοδρομίων και υπερυψωμένων διαβάσεις πεζών

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Τα συγκεκριμένα έργα αφορούν 25 σημεία – κυρίως έξω από σχολικές μονάδες και σε σημεία του οδικού δικτύου του αστικού ιστού – και αναμένεται να ενισχύσουν σημαντικά την ασφάλεια πεζών και ποδηλατών καθώς θα ενθαρρύνουν την κατάλληλη συμπεριφορά των οδηγών και τον καλύτερο έλεγχο της ταχύτητας των οχημάτων. Τα σημεία που περιλαμβάνονται στη σύμβαση είναι τα εξής:

1) Φοίνικος-Πατριάρχου Φωτίου

Mechanical Solutions

2) Ατλαντίδος-Λάππα

3) Μηνά Γεωργιάδη-Ροδακανάκη

4) Ευμαθίου-Ανθέων

5) Ανδρέα Νάθενα-Ορφέως

6) Επί της οδού Καρδίτσης πριν τη συμβολή με την Πτολεμαίων

7) Εργοτέλους-Νίκης

8) Εργοτέλους-Β. Ηπείρου

9) Αυλώνος-Λασαίας

10) Ψυλάκη-Κονδυλάκη

11) Μιχαήλ Αρχαγγέλου-Λεβήνου

12) Μιχαήλ Αρχαγγέλου-Δ. Φραγκιαδάκη

13) Επί της οδού Δ. Φραγκιαδάκη μπροστά στο 17ο Νηπιαγωγείο

14) Πυράνθου-Αυλώνος-Χαλκηδόνος

15) Μαυσώλου-Κεράμου

16) Εμμ. Παπά-Ηρακλή

17) Πιτσουλάκη-ΑΧΕΠΑΝΣ

18) Πιτσουλάκη-Ιτάνου-Καραϊσκάκη

19) Λ. Σκεπετζή-Φιλελλήνων

20) Παπά Πέτρου Γαβαλά-Στέλιου Φουσταλιέρη- Αδιάνοιχτο

21) Παπά Πέτρου Γαβαλά– Παλλάδα-Οδός χωρίς ονομασία

22) Παπά Πέτρου Γαβαλά-Μόρνου- Ανδρέα Λασκαράτου

23) Παπά Πέτρου Γαβαλά– Λάδωνα-Νικ.Πετράκη

24) Παπά Πέτρου Γαβαλά-Ευμαθίου-Νικ. Ανωγειανάκη

25) Παπά Πέτρου Γαβαλά-Ευμαθίου-Γοργία

Το έργο, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2025, υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU και έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας – ID 16631», του έργου «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο» (κωδικός ΟΠΣ ΤΑ 5180769), στον Άξονα 4.6 «Εκσυγχρονισμός και βελτίωση της ανθεκτικότητας κύριων κλάδων οικονομίας της χώρας».

Χρηματοδοτείται από τη ΣΑΤΑ 055 του Υπουργείου Εσωτερικών σε ποσοστό 89,98% (2.694.467,00 €) και από ίδιους πόρους του Δήμου Ηρακλείου σε ποσοστό 10,02% (300.000,00€). Το ποσό της σύμβασης, μετά την έκπτωση του αναδόχου ανέρχεται στα 2.723.250,55€ με τον ΦΠΑ.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button