ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο | Απλήρωτοι οι συμβασιούχοι εργατοτεχνίτες στο εργοτάξιο του νέου αεροδρομίου

Ανακοίνωση με αφορμή την επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, στο εργοτάξιο του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι Πεδιάδος, εξέδωσε το Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Ηρακλείου, υπενθυμίζοντας την υπουργό ότι το Υπ.Πο. έχει αφήσει απλήρωτους τους εργατοτεχνίτες για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο.

Το θέμα αφορά εργαζόμενους στις αρχαιολογικές έρευνες, που αναμένουν την πληρωμή τους από το υπουργείο Πολιτισμού. Το έργο δουλεύεται εξ’ ολοκλήρου από συμβασιούχους, δέσμιους της επισφάλειας και των κωλυμάτων 8μηνων, και σαφώς και των δραματικών καθυστερήσεων μισθών.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο διαμαρτύρονται έντονα για τις συνεχείς καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων τους, καθώς αυτό συμβαίνει από την πρώτη μέρα που ξεκίνησαν οι πρόδρομες εργασίες στο σημείο.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν με κάθε τρόπο την καταβολή των δεδουλευμένων τους από το Υπουργείο Πολιτισμού στην ώρα τους και την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας στο εργοτάξιο.

Αναλυτικά η νέα ανακοίνωση του Συνδικάτου:

karnagioadv 2021 neratzoulis neo bakaliko lagos

«Προς ενημέρωση της κυβέρνησης και της Υπουργού Πολιτισμού κας Μενδώνη ως προς την επικείμενη επίσκεψή της στο έργο κατασκευής του Νέου Αεροδρομίου στο Καστέλι: Οι συμβασιούχοι εργατοτεχνίτες του έργου παραμένουν απλήρωτοι για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο.

Μήπως η υπουργός περιμένει να ψηφιστεί το νομοσχέδιο – έκτρωμα του συναδέλφου της κου Χατζηδάκη και να τους δώσει τα δεδουλευμένα σε ρεπό; 

Κλιμακώνουμε τον αγώνα, αυτό το νομοσχέδιο – έκτρωμα πρέπει να ανατραπεί. Όλες οι κυβερνήσεις έχουν βάλει το χεράκι τους χτυπώντας δικαιώματα και καταχτήσεις των εργαζομένων. Η εργοδοσία αξιοποιεί τους αντεργατικούς νόμους για να μεγαλώνει ακόμη περισσότερο την εκμετάλλευση και την απληρωσιά».

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button