ΚΡΗΤΗ

Ιεράπετρα: Το πλάνο για τον εκσυγχρονισμό του λιμανιούΠραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες η ολοκληρωμένη παρουσίαση του MasterPlan από τους μελετητές Δημήτριο Ρομπογιαννάκη και Ιωάννη Παρασύρη το οποίο αφορά στον εκσυγχρονισμό του λιμένα της Ιεράπετρας.

Το πλάνο αφορά την πόλη της Ιεράπετρας όπου υπάρχει συγκεκριμένη χερσαία ζώνη αλλά ο σχεδιασμός είναι να εξυπηρετήσει ανάγκες και σε άλλα μέρη που μπορούν να γίνουν λιμενικά έργα.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Βασικοί στόχοι του πλάνου είναι η τοποθέτηση πλωτών προβλητών για τον εκσυγχρονισμό θέσεων ελλιμενισμού με σύγχρονες εγκαταστάσεις για τα σκάφη που θα ελλιμενίζονται και η χωροθέτηση μαρίνας δυναμικότητας 250 θέσεων μικρών και μεγάλων σκαφών καθώς και μίας θέσης εξωτερικά της μαρίνας για κρουαζιερόπλοια.

Σημαντική θεωρείται η επέκταση αλλά και η βελτίωση της υφιστάμενης προβλήτας, προκειμένου να εξυπηρετεί με ασφάλεια περισσότερα ημερόπλοια.

swell adv 2021

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, ο Δήμος διεκδικεί ήδη χρηματοδοτήσεις για την υλοποίηση μελετών για τα έργα που απαιτούνται προκειμένου να μην υπάρχουν καθυστερήσεις.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

«Θα στηρίξουμε την προσπάθεια του Λιμενικού Ταμείου Ιεράπετρας στην υλοποίηση των μελετών, τη διεκπεραίωση των απαραίτητων διαδικασιών και την ολοκλήρωση των έργων ώστε να είμαστε άμεσα σε θέση να παραδώσουμε αναβαθμισμένες λιμενικές υποδομές που θα ενισχύσουν την ανάπτυξη που παρουσιάζει ο Δήμος Ιεράπετρας τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο δήμαρχος Ιεράπετρας.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button