Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΚΡΗΤΗ

Ιεράπετρα: Θερινό σχολείο Ελληνικής γλώσσας – Α’ ΦΑΣΗ 24 Ιουλίου-11 Αυγούστου

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB
ZYGOS

Και η δεύτερη εβδομάδα του 5ου Θερινού Σχολείου ολοκληρώθηκε επιτυχώς, καθώς οι συμμετέχοντες πέρα από τα μαθήματα της ελληνικής γλώσσας, έζησαν την εμπειρία σημαντικών εξωτερικών δραστηριοτήτων που τους έφεραν σε ακόμα μεγαλύτερη επαφή με την κρητική φύση, το κρητικό φαγητό, την αυθεντική ζωή, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό μας.

Τη Δευτέρα 31/7 πραγματοποίησαν επίσκεψη στην Αρχαιολογική Συλλογή Ιεράπετρας όπου γνώρισαν μέρος της ιστορίας της πόλης και επίσης επισκέφτηκαν το αρχαίο θέατρο στην περιοχή Βιγλιά. Πολύτιμη ήταν η βοήθεια του Γιάννη Ροβυθάκη, προέδρου του Συλλόγου Ανάδειξης Αρχαιοτήτων Ιστορίας και Πολιτισμού «Ιεράπυτνα» ο οποίος δώρισε δυο βιβλία στους μαθητές μας. Στη συνέχεια ακολούθησε ξενάγηση στην παλιά πόλη της Ιεράπετρας κατά την οποία οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο Τζαμί, στο Σπίτι του Μικρασιάτη, στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου, στον ιστορικότερο ναό της πόλης, τον ναό του Αφέντη Χριστού, στο Σπίτι του Ναπολέοντα και στο ενετικό κάστρο, τον Καλέ. Η ξενάγηση, ιδιαίτερα πλούσια σε πληροφορίες, έγινε με τη βοήθεια του συντοπίτη Στέφανου Κατρινάκη. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, οι μαθητές μας επισκέφτηκαν το εργαστήριο της Morgane Lagache και παρακολούθησαν βιωματικό μάθημα επεξεργασίας διαφόρων τύπων ντόπιου πηλού και δημιουργίας καλλιτεχνημάτων με αυτό το υλικό.

NOVA

Την Τρίτη 1/8 παρατήρησαν την ανατολή της αυγουστιάτικης υπερπανσέληνου στη Μεγάλη Παραλία Κουτσουναρίου απολαμβάνοντας το βραδινό μπάνιο στα νερά του Λιβυκού Πελάγους. Την Τετάρτη 2/8 υλοποιήθηκε φυσιολατρική και παράλληλα εκπαιδευτική δραστηριότητα. Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές μας πεζοπόρησαν στο φαράγγι της Κριτσάς και επισκέφτηκαν  τον Συνεταιρισμό Γυναικών του χωριού, το Μουσείο Ενδημικών Φυτών και Βοτάνων «Ροδάνθη» και το λαογραφικό Μουσείο «Το Σπίτι της Κριτσωτοπούλας». Σε όλα τα μέρη, η υποδοχή των οικοδεσποτών, της Μαρίας Σημαιάκη, του Γιώργου Αφορδακού και της Μαρίας Μασσάρου αντίστοιχα, ήταν κάτι παραπάνω από ζεστή!

Την Παρασκευή 4/8 επισκέφτηκε το σχολείο μας ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος επισκέφτηκε το σχολείο μας. Καλωσόρισε εγκάρδια τους δεκαέξι μαθητές και τις μαθήτριες που παρακολουθούν τα μαθήματα. Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος συζήτησε σε εγκάρδιο κλίμα με τους μαθητές και κατά την παρουσία του η ατμόσφαιρα ήταν πολύ φιλική και ευχάριστη. Τον ευχαριστούμε θερμά για την τιμή της επίσκεψης.

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Η εβδομάδα έκλεισε με μια ακόμα πεζοπορική δράση. Το Σάββατο 5/8 οι μαθητές μας διένυσαν την απόσταση Μοναστηράκι-Θρυπτή απόλαυσαν τη θέα στο Μιραμπέλο, είδαν από κοντά το φαράγγι του Χα και περπάτησαν μέσα στο δάσος της Θρυπτής. Τέλος, τους περίμενε παραδοσιακό γεύμα στην ταβέρνα του οικισμού.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας συνεχίστηκαν τα μαθήματα μουσικής με τη βοήθεια της εκπαιδευτικού Δέσποινας Αναστασοπούλου και ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα κρητικών χορών με τη βοήθεια της κας Ιωάννας Καμαρίτη, μέλους του Πολιτιστικού Λαογραφικού  Συλλόγου Ιεράπετρας «Κρητικός Χορός».

Mechanical Solutions

Τα 2/3 της διάρκειας έχουν ολοκληρωθεί πλέον και απομένει μια ακόμα εβδομάδα, εξίσου πλούσια σε δράσεις!


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button