Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΚΡΗΤΗ

Ιεράπετρα: Ο δήμαρχος στο 6ο ετήσιο συνέδριο της Βιώσιμης Πόλης

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
Europlan

Στο 6ο Ετήσιο Συνέδριο και στη Γενική Συνέλευση του «Δικτύου Πόλεων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και Κυκλική Οικονομία-Βιώσιμη Πόλη», που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, συμμετείχε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Διοικητικών και Οικονομικών θεμάτων, κ. Χρύσα Χατζημαρκάκη.

Στο συνέδριο παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Καφαντάρης Πρόεδρος ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΠΟΛΗΣ και Γενικός Γραμματέας ΚΕΔΕ, ο Στέλιος Πέτσας, Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, ο Αλέξης Χαρίτσης, Βουλευτής Μεσσηνίας, πρώην Υπουργός Οικονομίας, ο Ευθύμιος Μπακογιάννης, Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος ΥΠΕΝ, ο Γιώργος Πατούλης, Αντιπρόεδρος ΕΝΠΕ-Περιφερειάρχης Αττικής, ο Δημήτρης Παπαστεργίου, Πρόεδρος ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων, ο Pedro Bizzaro, Ευρωπαϊκό Γραφείο Υποστήριξης Συμφώνου των Δημάρχων, ο Ιωάννης Γεώργιζας, Γενικός Διευθυντής ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΠΟΛΗΣ, ο Μιχάλης Σταυριανουδάκης, Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης στο Υπουργείο Εσωτερικών, ο Δημήτρης Σκάλκος, Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, ο Γιώργος Ζερβός, Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ταμείου Συνοχής, ο Στάθης Σταθόπουλος, Πρόεδρος ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ και ο Νίκος Μαντζούφας, Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης.

Mechanical Solutions

Ο Δήμος Ιεράπετρας ήδη από το 2019, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, ήταν από τους πρώτους Δήμους στην Ελλάδα και ο μοναδικός στην Κρήτη που συμμετείχε ενεργά στο δίκτυο Πόλεων- «Βιώσιμη Πόλη» (sustainable city) το οποίο παρέχει ουσιαστική τεχνική στήριξη στους Δήμους που συμμετέχουν σε αυτό, συμβάλλοντας στην ταχύτερη ωρίμανση μελετών και στην αποτελεσματικότερη άντληση χρηματοδοτήσεων από Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

Ο Δήμος Ιεράπετρας μέσα από τη συμμετοχή του στο δίκτυο της Βιώσιμης Πόλης και με την συνεχή συνεργασία της Τεχνικής Υπηρεσίας, έχει έως τώρα προχωρήσει σε μελέτες σημαντικών έργων υποδομών άνω των 15.000.000 ευρώ μεταξύ των οποίων

  • Η μελέτη Ανάπλασης χερσαίας λιμενικής ζώνης Ιεράπετρας
  • Οι μελέτες του έργου «Αντικατάσταση και εκσυγχρονισμός αγωγού μεταφοράς και δικτύου διανομής νερού στην παραλιακή ζώνη της Δ.Ε. Σχινοκαψάλων του Δήμου Ιεράπετρας”
  • Οι μελέτες ενίσχυσης δικτύου ύδρευσης Δήμου Ιεράπετρας
  • Η κατάθεση προτάσεων στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», που αφορούν
    • Την Ανέγερση Μουσικού Σχολείου Λασιθίου, Δήμου Ιεράπετρας
    • Την Εκπόνηση  Μελετών για τις ανάγκες ωρίμανσης έργων Κοινωνικών, Αθλητικών και Πολιτιστικών Υποδομών Δήμου Ιεράπετρας κ.α.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, τόνισε τα εξής:

«Η Δημοτική Αρχή διέγνωσε άμεσα και εκμεταλλεύτηκε έγκαιρα την ευκαιρία που παρουσιάζεται μέσω της συμμετοχής του Δήμου στη ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ και η ορθότητα αυτής της επιλογής μας επιβεβαιώνεται πλέον εκ του αποτελέσματος.

Η ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ μας επιτρέπει να προχωράμε με γρήγορους ρυθμούς στην εκπόνηση μελετών, καθώς και στην αποτελεσματικότερη απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων για τα οποία θα χρειαζόμασταν πολλαπλάσιους χρόνους.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής συνεχίζει να είναι η αξιοποίηση κάθε ευκαιρίας ανάπτυξης του Δήμου Ιεράπετρας και η εξεύρεση όλων των δυνητικών πηγών χρηματοδοτήσεων, προκειμένου να υλοποιηθούν έργα, που εξυπηρετούν τις ανάγκες των δημοτών μας».


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button