Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΚΡΗΤΗ

Ιεράπετρα: Με ευθύνη του προέδρου συνεχίζει, προσωρινά, η λειτουργία της Νεφρολογικής Κλινικής

DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
ΜΗΛΟ

Η είδηση για το κλείσιμο της Ιδιωτική Μονάδας Τεχνητού Νεφρού «Άγιος Παντελεήμονας» έπεσε σαν κεραυνός σε όλο το νομό Λασιθίου. Ο πρόεδρος, διευθύνων σύμβουλος και μέτοχος με ποσοστό μικρότερο του 50% της κλινικής, κος Παναγιώτης Δερεζέας, μίλησε στο Ράδιο Λασίθι και έδωσε απαντήσεις για τις πρόσφατες εξελίξεις.

Ο Παναγιώτης Δερεζέας, διαχειρίζεται τις Νεφρολογικές Κλινικές στην Ιεράπετρα και τον Πειραιά, αλλά και μιας νέας κλινικής που ήταν έτοιμη να ανοίξει σύντομα στο Ηράκλειο.

NOVA

Όπως είπε η απόφαση για την παύση λειτουργίας της κλινικής πάρθηκε με πλειοψηφία στο ΔΣ χωρίς τη σύμφωνη γνώμη όλων, ούτε και του ίδιου, και οι λόγοι είναι κατά 95% οικονομικοί τονίζοντας όμως πως η κλινική είχε μια κακή αντιμετώπιση από παράγοντες εντός του Λασιθίου οι οποίοι από την αρχή της λειτουργίας της κλινικής το 2018 απέτρεπαν ασθενείς από το έρθουν στην Ιεράπετρα. Απ’ την άλλη υπήρξαν και επιχειρήσεις από την Ιεράπετρα οι οποίες στήριξαν έμπρακτα τη λειτουργία της κλινικής τις οποίες και ευχαρίστσε.

Σχετικά με τα οικονομικά ζητήματα, ο κ. Δερεζέας τόνισε πως ο τρόπος με τον οποίο παρακρατά και πληρώνει χρήματα το κράτος δημιουργεί ένα ασφυκτικό και άδικο πλαίσιο που δυσκολεύει πάρα πολύ τη λειτουργία ανάλογων επιχειρήσεων και ιδιαίτερα αυτές με μεγάλα λειτουργικά κόστη όπως η συγκεκριμένη Νεφρολογική Κλινική.

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Τα προβλήματα υπήρχαν από την αρχή της λειτουργίας της κλινικής και όπως λέει ο κ. Δερεζέας η λειτουργία της συνεχιζόταν με τη διαρκή κυβερνητική υπόσχεση πως κάποια στιγμή θα καταργούταν το μέτρο του clawback το οποίο παρακρατά τεράστια ποσά από ιδιώτες που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ δίνοντας παράλληλα δυσανάλογα μεγάλα ποσά στο δημόσιο σύστημα υγείας. Παρά τα προβλήματα όμως ο πρόεδρος επεσήμανε πως στην κλινική της Ιεράπετρας επενδύθηκαν πολύ μεγάλα ποσά, το επίπεδο των εγκαταστάσεων είναι πολύ υψηλού επιπέδου και αναγνωρίζεται τόσο από τους ασθενείς όσο και από γιατρούς και λοιπό προσωπικό οι οποίοι επιλέγουν να έρχονται και να εργάζονται σε μια απομακρυσμένη περιοχή όπως η Ιεράπετρα.

Ο κ. Δερεζέας ξεκαθάρισε πως παρά την απόφαση που πάρθηκε για άμεση παύση της λειτουργίας της κλινικής από την ερχόμενη Δευτέρα, ο ίδιος αναλαμβάνει προσωπικά, ακόμα και σε επίπεδο εξόδων, τη συνέχιση της λειτουργίας της μέχρι να διευθετηθεί το ζήτημα της νέας μετοχικής σύνθεσης της εταιρείας. Παράλληλα απέδωσε σε κάποιου είδους παρεξήγηση την ενημέρωση που υπήρξε από άλλους μετόχους προς ασθενείς και εργαζομένους για κλείσιμο της μονάδας από την ερχόμενη Δευτέρα

Mechanical Solutions

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε, ακόμα και στο ενδεχόμενο που κλείσει οριστικά η κλινική, οι ασθενείς θα έχουν το χρόνο για να γίνει μια ομαλή μετάβαση σε νέες δομές. Αυτό πάντως, κατά τον ίδιο είναι ένα ενδεχόμενο με πολύ μικρές πιθανότητες,  αφού βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις για την είσοδο μεγάλης επιχείρησης υγείας στη μετοχική σύνθεση της εταιρείας, ενώ παράλληλα από χθες που έγινε γνωστή η είδηση υπάρχει επιχειρηματικό ενδιαφέρον και από ιδιώτες της Ιεράπετρας.

Έτσι η λειτουργία της με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα συνεχιστεί υπογράμμισε ο κ. Δερεζέας, οι ασθενείς δεν θα μείνουν καμία μέρα χωρίς περίθαλψη, παραμένει όμως ζητούμενο η μεγαλύτερη στήριξή της από κάθε λογής παράγοντες που επηρεάζουν το χώρο της υγείας, ώστε μια νέα ενδεχόμενη νέα διοίκηση να μην αντιμετωπίσει τα ίδια προβλήματα.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Πηγή
Ράδιο Λασίθι

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο