Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΚΡΗΤΗ

Ιεράπετρα: Απεντάσσονται τα συνοδά έργα του φράγματος Μπραμιανών – Έντονες οι αντιδράσεις

Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης με επικεφαλής τον Δήμαρχο Θ. Καλαντζάκη

BOX CAFE
DROP Cafe Palermo TECH HUB

Αναφορικά με το μεγάλο πλήγμα που δέχονται οι αγρότες της Ιεράπετρας με την απένταξη των συμπληρωματικών έργων του φράγματος των Μπραμιανών, θεωρούμε ως Δημοτική Αρχή ότι τέτοια λάθη είναι απαράδεκτο να συμβαίνουν και πρέπει να αποδοθούν ευθύνες.

Εμείς ως Δημοτική Αρχή κάναμε όλα αυτά τα χρόνια τα αδύνατα δυνατά να βοηθήσουμε τον ΤΟΕΒ Ιεράπετρας σε οτιδήποτε χρειαζόταν καθώς υπηρετούμε τους ίδιους δημότες και πάντα στηρίζαμε τα συμφέροντα των αγροτών μας.

Mechanical Solutions

Βοηθήσαμε στην υλοποίηση της προσαγωγού διώρυγας, ήμασταν στο πλευρό τους όταν διεκδικούσαν τα έργα στη Μαλαύρα και τους δώσαμε την άδεια να ανοίξουν δύο γεωτρήσεις την περίοδο της λειψυδρίας για τις οποίες τόσο καμαρώνουν και τις οποίες χρησιμοποιούν ακόμα και σήμερα αντλώντας 5 εκατομμύρια m3 το χρόνο και πολλά ακόμα.

Δυστυχώς αντί στον ΤΟΕΒ Ιεράπετρας να επικεντρωθούν στο έργο και τη δουλειά τους και να αγωνιούν για τα συμφέροντα των αγροτών μας, ενεπλάκησαν και αναλώθηκαν τους τελευταίους μήνες σε ένα αντιπολιτευτικό κύμα πόλωσης, υποτίμησης και ύβρεων στη Δημοτική Αρχή και στο πρόσωπο του Δημάρχου.

Και το αποτέλεσμα ήταν να χαθούν 60 εκατομμύρια ευρώ από την Ιεράπετρα!

Από την ένταξη ενός έργου μέχρι την υλοποίησή του απαιτείται από το φορέα παρακολούθησης, στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο ΤΟΕΒ Ιεράπετρας, στενή παρακολούθηση της εξέλιξης, επισκέψεις στα αρμόδια Υπουργεία και πιέσεις για την ολοκλήρωση των διαδικασιών.

Δυστυχώς, ο ΤΟΕΒ αντί αυτών επέλεξε να πρωταγωνιστεί την προεκλογική περίοδο στα τοπικά ΜΜΕ και να βάλλεται εναντίον της Δημοτικής αρχής ζητώντας τα 260 χιλ. € που έτσι κι αλλιώς θα τα εισέπρατε. Ορίστε λοιπόν τα αποτελέσματα. Χάθηκε ένα τόσο μεγάλο έργο για τους αγρότες μας.

Αν όλον αυτό τον χρόνο και την ενέργεια που σπατάλησαν εκτοξεύοντας βέλη κατά της Δημοτικής Αρχής τον αξιοποιούσαν για την διασφάλιση αυτού του έργου σίγουρα θα συζητούσαμε σήμερα για μία θετική έκβαση.

Θεωρούμε απαράδεκτο και άκρως κατακριτέο άνθρωποι που απαρτίζουν έναν φορέα τόσο νευραλγικό για τον τόπο μας να σκέφτονται και να δρουν πολιτικά. Οφείλουν να είναι ανεξάρτητοι και να υπηρετούν τα καθήκοντα που τους επιβάλλει η θέση τους. Το οφείλουν σε όλον αυτόν τον αγροτικό κόσμο που περιμένει από αυτούς στήριξη και ενίσχυση.

Η ευθύνη του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας για την απένταξη των συμπληρωματικών έργων του φράγματος των Μπραμιανών είναι τεράστια όπως και της Κυβέρνησης και αντί να προσπαθούν οι υπαίτιοι να την αποποιηθούν, οφείλουν να την αναλάβουν πλήρως.

Απαξίωσαν ελαφρά τη καρδία τη μόνιμη στήριξή μας, τις υποδείξεις και τη βοήθεια που τους έχουμε απλόχερα προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια, έχασαν ένα τέτοιο έργο πνοής και τώρα οφείλουν να απολογηθούν στους αγρότες του Δήμου μας.

Παρόλα αυτά εμείς ως “Ιεράπετρα Νέα Πορεία” αλλά και ο Δήμαρχος προσωπικά θα παραμείνουμε στο πλευρό των αγροτών του Δήμου Ιεράπετρας και θα αγωνιζόμαστε μαζί τους για τα συμφέροντά τους.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

«ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ»


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button