ΚΡΗΤΗ

Ιεράπετρα: 20 νέοι εποχικοί υπάλληλοι στη μάχη για πιο καθαρή πόλη

Τελευταία ενημέρωση:

Η παραμονή των τεράστιων όγκων φυτικών υπολειμμάτων στην ύπαιθρο, έχει δημιουργήσει προβλήματα που δε θα είχαν δημιουργηθεί, αν όλοι ακολουθούσαν το δρόμο της κομποστοποίησης. Είκοσι νεοπροσληφθέντες οκταμηνίτες εποχικοί δημοτικοί υπάλληλοι, από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, εντάχθηκαν στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ιεράπετρας και ανέλαβαν αμέσως εργασία σε διάφορους τομείς.

Η προσπάθεια του Δήμου Ιεράπετρας για πιο καθαρό περιβάλλον είναι διαχρονική και συνεχής. Κάποιες φορές με ορατά καλά αποτελέσματα και κάποιες άλλες με πολλές διακριτές αδυναμίες.

Στην Ιεράπετρα και τα δεκάδες χωριά της, ανατολικά και δυτικά της πόλης, συνυπάρχουν χιλιάδες στρέμματα θερμοκηπιακών καλλιεργειών, που αναμφισβήτητα παράγουν πολλά σκουπίδια, αλλά και οικονομική ανάπτυξη.

Υπάρχουν και δεκάδες μικρά και μεγάλα ξενοδοχεία που μπορεί να παράγουν λιγότερα σκουπίδια και μια επίσης διακριτή οικονομική ανάπτυξη, αλλά έχουν και απαιτήσεις από την εκάστοτε Δημοτική Αρχή, να φροντίζει ώστε, να διατηρείται η πόλη και οι τοπικές της κοινότητες καθαρές, για τουριστικούς και όχι μόνο λόγους.

Η προσπάθεια να πεισθούν οι δημότες της Ιεράπετρας να ξεχωρίζουν τα απορρίμματα τους και να τα τοποθετούν σωστά στους μπλε και στους πράσινους κάδους, τους οποίους θα πρέπει πάντα να έχουν κλειστούς, έχει φέρει τα πρώτα καλά αποτελέσματα.

Τεράστιο θέμα τα φυτικά υπολείμματα

Οι παραγωγοί κηπευτικών σε πολλές των περιπτώσεων, δεν μετέφεραν τα φυτικά υπολείμματα των καλλιεργειών τους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στους ιδιωτικούς υπαίθριους κομποστοποιητές, όπως τους είχε ζητήσει ο Δήμος, αλλά περίμεναν να περάσει η αντιπυρική περίοδος για να ξεκινήσουν από την 1η Νοεμβρίου να καίνε σε ανοιχτούς χώρους ότι έχει απομείνει.

Η παραμονή αυτών των τεράστιων όγκων φυτικών υπολειμμάτων στην ύπαιθρο, έχει δημιουργήσει παρεξηγήσεις μεταξύ γειτόνων και προβλήματα που δε θα είχαν δημιουργηθεί, αν όλοι ακολουθούσαν το δρόμο της κομποστοποίησης.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close