ΚΡΗΤΗ

Ιδρύεται ινστιτούτο CSI στα Ανώγεια για γονείς, μαθητές και εταιρείες

Ινστιτούτο CSI αναμένεται να ιδρυθεί στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Ανώγεια με σκοπό την εκπαίδευση των κατοίκων του νησιού στην κυβερνοασφάλεια. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του αντιστράτηγου ε.α. Μανώλη Σφακιανάκη ο οποίος «τρέχει» το CSI Institute (Cyber Security International – Ινστιτούτο Διεθνής Κυβερνοασφάλειας) και έχει ως στόχο όλοι οι Έλληνες να μάθουν πώς να προστατεύονται από τους κινδύνους του διαδικτύου.

Εκπαίδευση πολιτών και ιερέων

Στο Ινστιτούτο θα μπορούν γονείς, μαθητές, εταιρίες και όσοι άλλοι το επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα ώστε να γνωρίζουν τον τρόπο προστασίας από το διαδίκτυο.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε στο cretapost ο κ. Σφακιανάκης, ιερείς του Ρεθύμνου έχουν ζητήσει την βοήθειά του για την εξειδίκευσή τους στο διαδίκτυο: «Όλοι οι Κρητικοί θα μπορούν να εκπαιδευτούν στο Ινστιτούτο που θα γίνει στα Ανώγεια ενώ ήδη το Σωματείο Ιερέων του νομού Ρεθύμνης έχει ζητήσει να εξειδικευτεί μέσω του CSI Institute στο διαδίκτυο».Τα λάθη των χρηστών και οι κανόνες που πρέπει να τηρούν

Πολλά είναι τα λάθη που κάνουν τόσο οι γονείς όσο και τα παιδιά κατά την χρήση του διαδικτύου καθώς δεν υπάρχει η σωστή ενημέρωση.

«Στην πλειονότητά τους οι χρήστες του διαδικτύου δεν γνωρίζουν έχουν την σωστή ενημέρωση. Νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα ενώ στην ουσία δεν γνωρίζουν τίποτε», επισημαίνει ο κ. Σφακιανάκης ο οποίος  στο cretapost τους απλούς κανόνες:

1ος κανόνας – Χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης: «Γίνεται κακή χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Δεν είναι δυνατόν να κάνουν αναρτήσεις στο πού βρίσκονται και πού πάνε γιατί γίνονται στόχοι κλεφτών και διαρρηκτών»

2ος κανόνας –  Αιτήματα φιλίας: «Δεν κάνουμε φίλο όποιον μας κάνει αίτημα φιλίας. Οι φίλοι στο διαδίκτυο πρέπει να είναι αυτοί που έχουμε και στην κανονική μας ζωή».

3ος κανόνας –  Παιδιά και διαδίκτυο: «Δεν αφήνουμε τα παιδιά μας στο διαδίκτυο για πάρα πολλές ώρες και δεν τα “παρκάρουμε” μπροστά από μία οθόνη υπολογιστή, τάμπλετ ή κινητού. Μία φορά μία μητέρα στο εξωτερικό είχε ξεχάσει το μωρό της δύο μέρες μπροστά από μία οθόνη».

4ος κανόνας – Συμπεριφορά στο διαδίκτυο: «Θα πρέπει ότι διαβάζουμε στο ίντερνετ να το διυλίζουμε γιατί ο καθένας μπορεί να γράφει ό,τι θέλει. Δεν είναι όλα σωστά».

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close