Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΚΡΗΤΗ

Η βράβευση των εθελοντικών ομάδων του Δήμου Ιεράπετρας

DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
ΜΗΛΟ

Με ιδιαίτερη επισημότητα και σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου η τελετή βράβευσης των εθελοντικών ομάδων του Δήμου Ιεράπετρας που συνέβαλλαν στην πυροπροστασία του Δήμου το 2022 η οποία συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Ιεράπετρας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιεράπετρας.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Δημήτριος Καλιοντζής, ο Διοικητής της Διεύθυνσης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λασιθίου κ. Κωνσταντίνος Γεροδήμος, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στον Πρωτογενή Τομέα, στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου κ. Γεώργιος Τσιφετάκης, Αντιδήμαρχοι, εθελοντικές ομάδες, εκπρόσωποι του κλήρου, εργαζόμενοι του πυροσβεστικού σώματος, οικογένειες και φίλοι των εθελοντών κ.α.

NOVA

Κατά την τελετή βραβεύτηκαν: Οι Εθελοντές Διασώστες Κρήτης (Ε.ΔΙ.Κ.), το Περιφερειακό Τμήμα Ιεράπετρας του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, η Λέσχη φίλων τετρακίνησης Ιεράπετρας, ο πολιτιστικός σύλλογος Μαλών, η ομάδα πολιτών της κοινότητας Καλαμαύκας, ο πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμαύκας, το παράρτημα Ιεράπετρας της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών κρήτης, ο Σύλλογος ανάπτυξης Αγίου Ιωάννη και η Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας.

Επιπλέον ο Δήμος Ιεράπετρας και η Πυροσβεστική Υπηρεσία αντάλλαξαν βραβεύσεις επισημαίνοντας την τεράστια στήριξη του Δήμου Ιεράπετρας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και το πραγματικά σπουδαίο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας.

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και απηύθυνε χαιρετισμό αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Επιβραβεύουμε σήμερα τις εθελοντικές ομάδες και οργανώσεις του Δήμου μας που σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα της Ιεράπετρας, την Αστυνομία, τη Δημοτική Αστυνομία, το Λιμενικό και τη Δασική Υπηρεσία εδώ και χρόνια προσφέρουν ανιδιοτελώς πολύτιμες υπηρεσίες στην κοινωνία της πόλης μας, προάγοντας τις αρχές και τις αξίες του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής προσφοράς .

Mechanical Solutions

Ως Δημοτική Αρχή της Ιεράπετρας συνεχίζουμε να στηρίζουμε και να ενθαρρύνουμε με κάθε μέσο τις δράσεις συλλόγων και φορέων ή απλών πολιτών, γιατί έχουμε την πεποίθηση ότι ο εθελοντισμός συνιστά έναν εξαιρετικά αποτελεσματικό και επωφελή τρόπο για την ενεργή συμμετοχή κάθε πολίτη στα διάφορα κοινωνικά ζητήματα.

Είναι η ιδανική απάντηση στην απραξία και την τάση αποστασιοποίησης από τα κοινά προβλήματα του τόπου, που δε θέλουμε να επικρατήσει.

Η ανάγκη να προχωρήσουν οι πολίτες σε μια πιο υπεύθυνη θέαση του ρόλου τους και της θέσης τους στο κοινωνικό σύνολο, με την ανάληψη ενεργούς δράσης μέσω του εθελοντισμού, αποκτά σήμερα το χαρακτήρα επείγουσας και αναπόδραστης πραγματικότητας.

Στις δύσκολες εποχές που όλοι βιώνουμε οι πολίτες οφείλουν να μην απασχολούνται πια μόνο με το ατομικό συμφέρον.

Οφείλουν να  αντιληφθούν πως η κοινωνία που θέλουν και η κοινωνία που τιμά την έννοια της δημοκρατίας, είναι η κοινωνία εκείνη στην οποία οι πολίτες της αισθάνονται ως αναπόσπαστα και ενεργά μέλη ενός συνόλου, κι όχι ως ξέχωρες μονάδες.

Ως Δημοτική Αρχή συνεχίζουμε να είμαστε αρωγοί και σύμμαχοι με την Πυροσβεστική Υπηρεσία προς όφελος των πολιτών της Ιεράπετρας, στηρίζοντας το μεγάλο και δύσκολο έργο που επιτελούν με αυταπάρνηση και προσήλωση στο καθήκον, ευρισκόμενοι διαρκώς σε επαγρύπνηση.

Η Πολιτική προστασία του Δήμου Ιεράπετρας με μηχανήματα που έχει προμηθευτεί, με τον πυροσβεστικό εξοπλισμό που έχει διαθέσει στους Προέδρους τον Κοινοτήτων, με τα συνεχώς ανανεούμενα σχέδια δράσης πολιτικής προστασίας (σχέδιο ΙΟΛΑΟΣ για τις πυρκαγιές, σχέδιο ΔΑΡΔΑΝΟΣ για τις πλημμύρες, σχέδιο ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ για τους σεισμούς και σχέδιο ΒΟΡΕΑΣ για τις χιονοπτώσεις) είναι πάντα σε ετοιμότητα, ώστε να συμβάλλει στο δύσκολο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με οποιονδήποτε τρόπο, είτε στην πρόληψη των πυρκαγιών, είτε στην κατάσβεση, εφόσον χρειαστεί, αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση φυσικών καταστροφών και άλλων σοβαρών συμβάντων που χρήζουν παρέμβασης.

Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας, κ. Δημήτρη Καλιοντζή, καθώς και όλο το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την άψογη συνεργασία, τον επαγγελματισμό και τον ζήλο με τον οποίο επιτελούν το έργο τους αλλά και όλες τις εθελοντικές ομάδες και οργανώσεις, που με τη δράση τους προτάσσουν το συλλογικό συμφέρον έναντι του ατομικού και προασπίζονται την ασφάλεια των πολιτών.

Μαζί με σε εσάς νιώθουμε ότι μπορούμε να διατηρούμε αμείωτο το αίσθημα ασφάλειας.

Με τη βοήθειά σας επιτύχαμε τον φαινομενικά άπιαστο στόχο «Καμία επικίνδυνη πυρκαγιά στον Δήμο Ιεράπετρας το 2022».

Ως Δημοτική Αρχή συνεχίζουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό σας υποστηρίζοντας από τη μεριά μας τα περιστατικά που προκύπτουν, στηρίζοντας όλα τα αιτήματά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των εθελοντικών ομάδων και καλύπτοντας κάθε ανάγκη σας.»


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Μετάβαση στο περιεχόμενο